K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 15 minVarenieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátPárty, bufetINGREDIENCIE NA 1 PORCIUvarené zemiaky, ošúpané – 70 g, mrkva, ošúpaná – 40 g, krab – 20 g, nakladané uhorky – 45 g, hrubé paradajky – 25 gredis, lúpané – 7 hrášok, struky – 3 g zeleného hrášku (čerstvý mrazený) – 15 g mleté čierne korenie – 1 g soľ – 2 g žerucha – 1 g zelenej cibule – 2 g pukance Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky, mrkvu, paradajky a jemne osolené uhorky nakrájajte na veľké kocky.
Krok 2
Pridajte nadrobno nakrájaný zelený hrášok a obarený čerstvý mrazený hrášok.
Krok 3
Šalát ochutíme omáčkou a dáme na tanier, navrch krabie mäso, na tenké plátky nakrájané reďkovky, žeruchu a zelenú cibuľku. Jedlo môžete ozdobiť aj popcornom.
Krok 4
Aioli omáčku pripravte samostatne: 2 vajcia (kuracie), 50 ml olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, 1/2 ČL kimchi omáčky, 1/2 ČL nakrájanej cibule, 1/2 ČL dijonskej horčice, 2 kvapky citrónovej šťavy. Všetko šľahajte!