K receptu
Svetlé, výdatné a vzdušné, budú to ideálne raňajky: náboj živosti a skvelá nálada ráno je zaručená!
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 minPraženieRaňajkyHlavný chodDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU2 vajcia 1 polievková lyžica mlieko 1 lyžička maslo 4 cherry paradajky, najlepšie rôznych farieb 1 polievková lyžica. zelený hrášok 3 vetvičky petržlenovej vňate soľ podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vajcia rozšľaháme so štipkou soli a mliekom.
Krok 2
V malej nepriľnavej panvici rozpustite maslo na miernom ohni.
Krok 3
Nalejte vajcia a varte omeletu do polovice varenia, 2 minúty.
Krok 4
Cherry paradajky nakrájame na 4 časti.
Krok 5
Keď už spodok omelety stuhne a povrch ešte úplne nezhustne, poukladáme na omeletu plátky paradajok tak, aby tvorili 3 kvety s 5 okvetnými lístkami.
Krok 6
V prípade potreby je možné použiť korenie. Na tento účel použite malé vykrajovátka na vykrajovanie „kvetov“ z červenej a žltej papriky a položte ich na spodnú časť omelety, ktorá bola predtým posypaná jemne nasekanými bylinkami.
Krok 7
Do stredu každého kvetu položte hrášok. Umiestnite vetvičku petržlenu ako stonku. Zvyšný hrášok rozmiestnite po celom „čistínku“. Prineste, kým nebude pripravený.