Omeleta „Kvetinová lúka“

K receptu

Svetlé, výdatné a vzdušné, budú to ideálne raňajky: náboj živosti a skvelá nálada ráno je zaručená!

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 minPraženieRaňajkyHlavný chodDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU2 vajcia 1 polievková lyžica mlieko 1 lyžička maslo 4 cherry paradajky, najlepšie rôznych farieb 1 polievková lyžica. zelený hrášok 3 vetvičky petržlenovej vňate soľ podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vajcia rozšľaháme so štipkou soli a mliekom.

Krok 2

V malej nepriľnavej panvici rozpustite maslo na miernom ohni.

Krok 3

Nalejte vajcia a varte omeletu do polovice varenia, 2 minúty.

Krok 4

Cherry paradajky nakrájame na 4 časti.

Krok 5

Keď už spodok omelety stuhne a povrch ešte úplne nezhustne, poukladáme na omeletu plátky paradajok tak, aby tvorili 3 kvety s 5 okvetnými lístkami.

Krok 6

V prípade potreby je možné použiť korenie. Na tento účel použite malé vykrajovátka na vykrajovanie „kvetov“ z červenej a žltej papriky a položte ich na spodnú časť omelety, ktorá bola predtým posypaná jemne nasekanými bylinkami.

Krok 7

Do stredu každého kvetu položte hrášok. Umiestnite vetvičku petržlenu ako stonku. Zvyšný hrášok rozmiestnite po celom „čistínku“. Prineste, kým nebude pripravený.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik