Panzanella šalát

K receptu

V horúcich letných dňoch sa tento starodávny šalát s opečeným chlebom jedáva po celom Taliansku: od Toskánska po Umbriu, od Marche po Lazio. Ľudská vynaliezavosť nás vždy strašne tešila! Za pol hodiny sa niektoré zatuchnuté kôrky premenia na úplne úžasné jedlo.

Do tohto šalátu môžete pridať veľa vecí – v Taliansku má každá rodina svoje tradície: kapary, ančovičky, tuniak, varené vajíčka, mrkva, cesnak… V zime použite veľké cherry paradajky – treba ich narezať polovicu.

zložitosť: ľahko Kalórie: 265,64 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina Použité: 6,07 g/11,08 g/34,68talianska kuchyňaŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ500 g nie veľmi čerstvého chleba ciabatta 5 veľkých veľmi zrelých paradajok (najlepšie je býčie srdce) 1 červená cibuľa 3-4 polievkové lyžice. l. extra panenský olivový olej malý zväzok čerstvej bazalky balzamikový alebo červený vínny ocot podľa chuti soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vopred nakrájané kúsky chleba (asi 5 cm) vložte do širokej nádoby a na 10 minút ich zalejte studenou vodou.

Krok 2

Po 10 minútach chlieb vyberieme, rukami roztlačíme, pokvapkáme olivovým olejom, položíme na papier na pečenie a sušíme v rúre pri teplote 220 °C 3-4 minúty. Potom vložte sušené kúsky do veľkej misy, rozdrvte ich na menšie kúsky, nakrájajte paradajky na veľké plátky, cibuľu nakrájajte na tenké kolieska a rukami natrhajte lístky bazalky. Pridajte do misky s chlebom. Šalát pokvapkajte olivovým olejom. Pridajte soľ a korenie podľa chuti a dajte na 30 minút do chladničky. – 1 hodinu, aby sa chlieb namočil do oleja a paradajkovej šťavy. Pred podávaním podľa potreby pridajte do šalátu niekoľko kvapiek octu a všetko premiešajte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik