Pečená tekvica s medom

K receptu

Obyčajná tekvica môže byť úplne sebestačným jedlom a dokonca aj ozdobou sviatočného stola, ak ju upečiete s medom a naservírujete na ricottovom lôžku s cherry paradajkami a pečenými tekvicovými semienkami.

zložitosť: ľahko Kalórie: 390,60 kcal/porcia Porcie: 4 Použité: 11,36 g/16,73 g/54,44BlenderRúraPečenieVečeraHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvonarodeninyKarnevalNový rokVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEstredne veľké sladké tekvice – 4 ks med – 160 gricotta – 160 olivový olej – 1 polievková lyžica rukola – 20 g cherry paradajky – 8 vyprážaných tekvicových semienok – 50 g soľ podľa chuti Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Oddeľte tekvicu od šupky a semien a potom nakrájajte na plátky. Kúsky tekvice polejeme medom a potrieme zo všetkých strán.

Krok 2

Predhrejte rúru na 180-190 stupňov Položte kúsky tekvice na plech, vložte do rúry a pečte 30-40 minút.

Krok 3

Ricottu so 40 g semienok a 10 g rukoly rozšľaháme v mixéri a dáme na tanier.

Krok 4

Cherry paradajky zľahka opečte v jospere.

Krok 5

Na vrch ricotty položíme na tanier dva kúsky upečenej tekvice. Všetko pokvapkáme olivovým olejom, ozdobíme cherry paradajkami, lístkami rukoly, opraženými tekvicovými semiačkami.

MIMOchodom

Recept poskytol Alexey Pavlov, šéfkuchár reštaurácie Barceloneta (Soči)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik