K receptu
Obyčajná tekvica môže byť úplne sebestačným jedlom a dokonca aj ozdobou sviatočného stola, ak ju upečiete s medom a naservírujete na ricottovom lôžku s cherry paradajkami a pečenými tekvicovými semienkami.
zložitosť: ľahko Kalórie: 390,60 kcal/porcia Porcie: 4 Použité: 11,36 g/16,73 g/54,44BlenderRúraPečenieVečeraHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvonarodeninyKarnevalNový rokVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEstredne veľké sladké tekvice – 4 ks med – 160 gricotta – 160 olivový olej – 1 polievková lyžica rukola – 20 g cherry paradajky – 8 vyprážaných tekvicových semienok – 50 g soľ podľa chuti Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Oddeľte tekvicu od šupky a semien a potom nakrájajte na plátky. Kúsky tekvice polejeme medom a potrieme zo všetkých strán.
Krok 2
Predhrejte rúru na 180-190 stupňov Položte kúsky tekvice na plech, vložte do rúry a pečte 30-40 minút.
Krok 3
Ricottu so 40 g semienok a 10 g rukoly rozšľaháme v mixéri a dáme na tanier.
Krok 4
Cherry paradajky zľahka opečte v jospere.
Krok 5
Na vrch ricotty položíme na tanier dva kúsky upečenej tekvice. Všetko pokvapkáme olivovým olejom, ozdobíme cherry paradajkami, lístkami rukoly, opraženými tekvicovými semiačkami.
MIMOchodom
Recept poskytol Alexey Pavlov, šéfkuchár reštaurácie Barceloneta (Soči)