Pilaf s baklažánom

K receptu

Tento pilaf s baklažánom sa veľmi dobre hodí k šalátu z paradajok s cibuľou a olejovým dresingom, do ktorého sa pridávajú rovnaké koreniny ako do ryže.

zložitosť: ľahko Kalórie: 414,15 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 45 min Použité: 11,57 g/10,81 g/66,45VareniePraženieDusenie, chradnutieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ400 g ryže basmati 6 veľkých baklažánov 4 stredne zrelé paradajky 3 stredné cibule 100 g píniových orieškov 100 g malých čiernych hrozienok olivový olej 1 lyžička. mletá škorica 1 lyžička. cukor 1 lyžička čerstvo mleté ​​nové korenie 1 lyžička. semená zirasol Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru so zapnutým grilom predhrejeme na 200°C alebo zapálime uhlíky v grile a necháme rozpáliť na biely popol.

Krok 2

Baklažány nakrájame na kocky so stranou 3 cm Polejeme olivovým olejom, osolíme, premiešame a opečieme na mriežke alebo plechu v rúre do hneda. Vnútro baklažánu by malo byť mäkké.

Krok 3

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na paradajkách urobte rezy v tvare kríža, vložte ich do vriacej vody, potom do studenej vody, ošúpte a nakrájajte.

Krok 4

V hrnci s hrubým dnom opražte na olivovom oleji cibuľu a rascu 5 minút. Pridajte ryžu, hrozienka, cukor, paradajky a korenie, premiešajte. Dusíme na miernom ohni 5 minút.

Krok 5

Zalejeme 700 ml vriacej vody, premiešame a prikryté varíme, kým sa všetka voda nevstrebe a ryža nie je mäkká, asi 20 minút. Jemne vmiešame baklažán. Podávajte teplé alebo studené. Toto jedlo dobre znáša mrazenie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik