K receptu
Som rád, že v modernom svete je veľa rozhovorov, receptov, príspevkov, blogov atď. o správnej výžive. Ľudia, ktorí sedia na PP, môžu niekedy snívať aj o rýchlom občerstvení, ale ten sa samozrejme neoplatí kupovať, je jednoduchšie a hlavne zdravšie urobiť si doma pekné rýchle občerstvenie, rýchlo, jednoducho a zdravo. Dávam do pozornosti moju verziu rolády s kuracím mäsom a zeleninou, ktorá je najlepšia, samozrejme, nie na večeru, ale pred 18:00 je najlepšia.
zložitosť: ľahko Kalórie: 353,06 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 45 min Pridať. čas: 15 min Použité: 32,75 g / 3,81 g / 44,34RúraPraženiePečenieVečeraPopoludňajšie občerstvenieObčerstvenieVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIEKuracie filé – 2 diely z jedného kuracieho prsníka Mleté čierne korenie podľa chuti Sušený cesnak podľa chuti Lavash – 4 pláty Paradajka – 1 kus Uhorka – 1 kus Šalát – 1 zväzok Tradičný jogurt Danone – 1 malé balenie Horčica podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kuracie filé (veľkosť 2 dielov jedného kuracieho prsníka) opeprite a pridajte sušený cesnak. Nechajte pôsobiť 15 minút. Medzitým si vyhrejeme rúru na 180 stupňov.
Krok 2
Vezmite kuracie filé a zabaľte ho do fólie tak, aby fólia úplne zakryla mäso, pričom berieme do úvahy, že z filé vyteká šťava. Filet pečieme v rúre v závislosti od veľkosti, v tomto prípade máme 2 kusy filé z jedného kuracieho prsníka, pripravenosť skontrolujte podľa pustenej šťavy (farba by mala byť priehľadná), je lepšie kontrolovať viackrát, ako vysušte ho.
Krok 3
Filet vyberieme a mäso necháme 15-30 minút odpočívať (odstránime ho z alobalu, aby sme zastavili pečenie). Vezmite jogurt a zmiešajte ho s horčicou (tá je voliteľná, ja len milujem horčicu a starostlivo si ju vyberám… aby tam neboli žiadne prísady, zvýrazňovače chuti atď.). Plech pita chleba vymastíme výslednou omáčkou, navrch položíme šalát, nakrájané kúsky pripraveného kuracieho filé, nakrájané paradajky a uhorku. Boky a spodok zahneme a zrolujeme do trubičky. Roládu môžete jesť aj v tejto forme, ale je lepšie ohrievať pita chlieb zo všetkých strán na nepriľnavej panvici bez oleja do chrumkava (mám to takto rád). Dobrú chuť všetkým)