K receptu
Veľmi chutný a čerstvý šalát!
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 10 min Pridať. čas: 20 minVarenieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEbulgur 200 ks čerstvej uhorky 1 ks ľadový šalát 2 listy citrónovej kôry 1 ČL zelenej cibuľky 3 stonky olivového oleja 70 ml šťavy z polovice citróna morská soľ 1 štipka čerstvo mletého korenia podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Bulgur uvaríme do mäkka. Odstráňte z tepla a nechajte stáť 10 minút. Uhorku nakrájajte na kocky, nakrájajte zeleninu.
Krok 2
Zmiešajte bulgur, uhorku, zeleninu v šalátovej miske. Listy šalátu natrhajte rukami a pridajte do šalátovej misy. Pripravíme dresing: zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a kôru, čerstvo mleté korenie a soľ. Premiešame a pridáme do šalátovej misy. Nechajte lúhovať 30 minút.
Krok 3
Dobrú chuť!