K receptu
Časť syra na šalát s ovocím môžeme roztlačiť vidličkou, vložiť medzi kúsky chleba pomasteného maslom, opražiť v sendvičovači alebo hriankovači a podávať k šalátu.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 1 hodinaMorenieVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g Arla Apetina® Soft 4 veľké slivky 4 broskyne alebo nektárinky 2 zrelé paradajky 200 g zmes hustých šalátových listov (špenát, rukola, kukurica) 50 g zmesi orechov a semienok soľ, čerstvo mleté (hrubé) čierne korenieNa marinádový dresing:100 ml olivového oleja 1 polievková lyžica. l. vínny ocot 1,5 lyžice. l. horčica so semenami 0,5 lyžičky. soľ a korenie tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Syr nakrájajte na kocky so stranou 2-3 cm Zmiešajte všetky zložky marinádového dresingu, pridajte syr do výslednej zmesi, jemne premiešajte a marinujte 1 hodinu pri izbovej teplote alebo až 24 hodín v chladničke.
Krok 2
Slivky a broskyne zbavíme kôstok a dužinu nakrájame na tenké plátky. Nakrájajte aj paradajky.
Krok 3
Zmes orechov a semienok opekáme na suchej panvici 1–2 minúty.
Krok 4
Zo syra scedíme marinádu a ochutíme trochou zmesi listov. Položte ich na taniere. Navrch poukladáme slivky, broskyne a paradajky, prelejeme zvyšným dresingom, korením a podľa potreby ešte dosolíme. Položte vedľa neho syr.