Šalát s marinovaným syrom a ovocím

K receptu

Časť syra na šalát s ovocím môžeme roztlačiť vidličkou, vložiť medzi kúsky chleba pomasteného maslom, opražiť v sendvičovači alebo hriankovači a podávať k šalátu.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 1 hodinaMorenieVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g Arla Apetina® Soft 4 veľké slivky 4 broskyne alebo nektárinky 2 zrelé paradajky 200 g zmes hustých šalátových listov (špenát, rukola, kukurica) 50 g zmesi orechov a semienok soľ, čerstvo mleté ​​(hrubé) čierne korenieNa marinádový dresing:100 ml olivového oleja 1 polievková lyžica. l. vínny ocot 1,5 lyžice. l. horčica so semenami 0,5 lyžičky. soľ a korenie tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Syr nakrájajte na kocky so stranou 2-3 cm Zmiešajte všetky zložky marinádového dresingu, pridajte syr do výslednej zmesi, jemne premiešajte a marinujte 1 hodinu pri izbovej teplote alebo až 24 hodín v chladničke.

Krok 2

Slivky a broskyne zbavíme kôstok a dužinu nakrájame na tenké plátky. Nakrájajte aj paradajky.

Krok 3

Zmes orechov a semienok opekáme na suchej panvici 1–2 minúty.

Krok 4

Zo syra scedíme marinádu a ochutíme trochou zmesi listov. Položte ich na taniere. Navrch poukladáme slivky, broskyne a paradajky, prelejeme zvyšným dresingom, korením a podľa potreby ešte dosolíme. Položte vedľa neho syr.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik