K receptu
Ponúkam Vám chutné, malé maškrtné pirohy s náplňou. Žemľové koláče majú syrovú, kuraciu a cesnakovú chuť.
zložitosť: ľahko Porcie: 20 varenie: 1 hodinaPečeniePraženiePekáreňObčerstvenieINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍtvrdý syr 170 g kuracieho filé (stehno) 200 g cherry paradajok (sušené polovice) 250 g sójovej omáčky (voliteľné) 1 ČL cesnaku (klinčeka) 1 ks cibule 1 ks rastlinného oleja 1 ČL masla (mäkkého) 1 ČL palacinkovej múky (+ 2 ČL na posypanie) 160 g kyslej smotany (na vymastenie buchiet) 2 ČL čierneho korenia (mleté) 1 štipka muškátového orieška 1 štipka bazalky (sušenej) 1 štipka žĺtka (+ 1 ČL mlieka) – na vymastenie buchiet) 1 ks rasca 1 ČL soli 1 ČL. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravíme si cesto na žemle. Smažte olúpanú a nakrájanú cibuľu v rastlinnom oleji, kým nebude priehľadná.
Krok 2
Pridajte kuracie filé nakrájané na kúsky a smažte do bieleho. Pridajte 1 polievkovú lyžičku. l. maslo, 1 polievková lyžica. l. sójovú omáčku, štipku muškátového orieška a štipku suchej bazalky, trochu mletého korenia, dusíme, kým sa tekutina neodparí, 2-3 minúty. Mäso nevyprážajte.
Krok 3
Mierne vychladnuté kuracie filety s cibuľou vložte do misky mixéra. Pridajte nakrájaný syr, nasekaný cesnak, nakrájajte. Výsledkom bola homogénna hmota.
Krok 4
Zmes dáme do misky a po troškách pridávame preosiatu múku.
Krok 5
Vymiesime na hladké, nelepivé cesto. Cesto rozdeľte na 20 častí. 1 kus cesta váži ~ 20 gramov
Krok 6
Dosku na krájanie poprášte múkou a vytvarujte 20 kusov cesta na ploché koláče. Na chlebík položíme plátok sušenej cherry paradajky.
Krok 7
Zatvorte koláč a vytvorte malú buchtu alebo malý koláč. Tvar je podľa vášho vkusu, hlavná vec je, že pečivo je malé, na jedno „zahryznutie“.
Krok 8
Kúsky poukladáme na plech vystlaný silikónovou podložkou. Potrieme kyslou smotanou a dáme piecť do dobre vyhriatej rúry na 180 C na 20-25 minút.
Krok 9
Potom žemľové pirohy vyberieme, teplotu prepneme na 200 C. Pečivo potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a vložíme na 5 minút do rúry. To všetko treba urobiť rýchlo, aby upečené nevychladli.
Krok 10
Snack koláče a buchty „baby“ sú pripravené! Môžu sa prikryť suchou utierkou a nechať vychladnúť a potom preniesť na servírovací tanier. Dobrú chuť!
UŽITOČNÉ RADY
1. Tvrdý syr možno nahradiť mäkkým, ale zvýši sa množstvo múky. 2. Ak si vezmete prsia namiesto filé z kuracieho stehna, musíte do cesta pridať trochu masla alebo hustej kyslej smotany (1 polievková lyžica). 3. Sušené paradajky môžete nahradiť olivami. Predtým, ako ju však vložíte do cesta, namočte olivu do rozpusteného masla alebo potrite stred mazanca maslom. Keďže sušené paradajky sú v oleji.