K receptu
Je ťažké nájsť človeka, ktorý by nemal rád polievku solyanka s klobásami. Preto existuje veľké množstvo možností. Niekto ho pripravuje len podľa špeciálnej osvedčenej receptúry, niekto si ho objedná vo svojej obľúbenej reštaurácii, iný rád experimentuje vo vlastnej kuchyni a pridáva k tomu rôzne exotické ingrediencie. Preto navrhujeme trochu diverzifikovať tradičnú polievku. Ak sa v ruskej kuchyni pripravuje s kyslou uhorkou. Potom spolu s nimi pridáme kapary – nakladané púčiky rastliny. S nimi to bude ešte chutnejšie. Nie nadarmo sa Solyanke hovorí národný tím, pretože sa dá pripraviť s akýmkoľvek mäsom. Polievka obsahuje kvalitné varené bravčové mäso, varený jazyk, šunku, údenú klobásu. Pridáme uvarené údené mäso a obyčajné párky. Solenie je tiež potrebné robiť opatrne, pretože prísady už obsahujú veľa soli.
zložitosť: priemer Kalórie: 405,02 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 3 hodiny 40 minút Použité: 26,73 g/29,25 g/5,96VareniePraženieVečeraVečerapolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍNa vývar:hovädzie mäso s kosťou – 1 ks cibuľa – 1 ks bobkový list – 2 ks hrášok z čierneho korenia – 5 ks.Ak chcete odoslať:citrón – 1 ks kyslá smotana podľa chutiPre maškrtu:klobásy – 250 ks vareného údeného mäsa – 250 g nakladané uhorky – 4 ks nálev – 1 sklo veľká cibuľa – 1 ks olivy – 100 g kapary – 40 g paradajkový pretlak – 50 g olivového oleja – 40 ml soľ podľa chuti Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na polievku Solyanka s párkami. Pripravte si vývar. Vložte hovädzie mäso do veľkého hrnca, pridajte 3 litre vody a priveďte do varu. Z cibule ošúpeme vonkajšiu šupku. Petržlenovú vňať ošúpeme a potom nakrájame na veľké kúsky. Znížte teplotu, odstráňte penu, pridajte cibuľu a petržlenovú vňať do panvice, prikryte pokrievkou a varte 2,5 hodiny. 30 minút pred pripravenosťou pridajte hrášok z čierneho a nového korenia a bobkový list.
Krok 2
Ošúpte cibuľu na solyanku, nakrájajte na pol krúžky a opečte na olivovom oleji, kým nebude priehľadná. Pridajte paradajkovú pastu a varte za stáleho miešania ďalšie 3 minúty. Odstráňte z tepla.
Krok 3
Nakladané uhorky ošúpeme a nakrájame na pásiky. V malom hrnci uvarte soľanku, pridajte uhorky a varte 5 minút. Odstráňte z tepla.
Krok 4
Vyberte hovädzie mäso z vývaru, ochlaďte, potom oddeľte od kostí a nakrájajte na prúžky. Varené údené mäso a klobásy tiež nakrájame na kolieska.
Krok 5
Hotový vývar precedíme do čistého hrnca a privedieme do varu. Pridajte cibuľu s paradajkovou pastou a varte 10 minút na strednom ohni. Potom do vývaru pridajte uhorky spolu so soľankou, mäsové výrobky, olivy a kapary. Priveďte do varu a varte 10 minút. Odstráňte z tepla, dochuťte soľou a korením a nechajte prikryté 15 minút.
Krok 6
Citrón umyte, odrežte kôru a ovocie nakrájajte na tenké kolieska. Hodgepodge nalejte do tanierov, do každého pridajte hrnček citróna. Podávame s kyslou smotanou.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Solanka a údeniny sú samy o sebe dosť aromatické produkty, takže do maškrtovej polievky s klobásami koreniny nepridáme. Ak však chcete zvýrazniť jeho chuť, pridajte doslova štipku údenej papriky. A jedlo bude trblietať novými farbami.
MIMOchodom
Pred pridaním soľanky do polievky solyanka s klobásami ju dôkladne skontrolujte: mala by byť priehľadná, nie zakalená. V opačnom prípade takýto výrobok pokazí chuť prvého jedla.