K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 45 minVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIE3/4 šálky zelenej šošovice 1 veľká paprika 1 stredná uhorka 1 veľká paradajka 1 zväzok koriandra 2 zelené cibuleNa tankovanie:1/3 šálky kokosového mlieka 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava 1/2 lyžičky. mletý kmín 1/2 lyžičky. mletá kurkuma 1/2 lyžičky. mletý sušený cesnak 1/4 lyžičky. mletá škorica 1/8 lyžičky. lupienky papriky chilisol, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Šošovicu nalejte 1,5 šálky vody, priveďte do varu, znížte teplotu na minimum a varte 20–25 minút, kým nezmäkne.
Krok 2
V malej miske vyšľaháme všetky ingrediencie na dresing.
Krok 3
Uhorku nakrájame na kolieska a paradajku na kocky. Odstráňte semená a blany zo sladkej papriky a nakrájajte na kocky. Nakrájajte zelenú cibuľu a koriander.
Krok 4
Vo veľkej mise zmiešame zeleninu, bylinky a šošovicu, zalejeme dresingom a jemne premiešame. Šalát môžete podávať teplý alebo úplne vychladený. Podávame s pita chlebom alebo tenkým chlebom.