Studená uhorková polievka s ovseným chlebom

K receptu

Kefír je ľahko stráviteľný nápoj, ktorého prospešné látky sa rýchlo vstrebávajú stenami žalúdka a čriev a dostávajú sa do krvného obehu. Obsahuje veľké množstvo probiotík, ktoré priaznivo pôsobia na črevnú mikroflóru, zvyšujú počet prospešných mikroorganizmov, zlepšujú metabolizmus, normalizujú stolicu. Hlavné liečivé vlastnosti nápoja sú založené na baktericídnych vlastnostiach baktérií mliečneho kvasenia a mikroorganizmov, ako aj na výsledkoch ich vitálnej aktivity. Navyše táto polievka obsahuje minimálne množstvo kalórií.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 2 hodinyBlenderRúraPečeniePraženieZmrazovanieNa grile, na grileVečeraPopoludňajšie občerstveniepolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEFermentovaný mliečny výrobok (jogurt, kefír, cmar atď.) – 0,5 l Uhorky – 0,5 kg Kôpor, zelená cibuľa – 1 zväzok Cesnak – 1 klinček Krevety – 200 g Ovsená múka – 200 g Otruby – 30 g Slnečnicové semienka – 20 g Voda – 200 d Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorky ošúpeme, náhodne nakrájame a vložíme do nádoby mixéra. Pošlite tam nasekaný kôpor, cibuľu a cesnak. Suroviny rozdrvte 1 minútu, potom pridajte fermentovaný mliečny výrobok a znova šľahajte. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Polievku vložte na pár hodín do chladničky.

Krok 2

Na chlieb zmiešame všetky suché ingrediencie a pridáme vodu. Potom vymiesime cesto a formujeme malé guľky. Každú guľku jemne zatlačte, aby ste vytvorili kotúč s hrúbkou asi 1 cm. Pečte pri teplote 170 °C asi 20 minút.

Krok 3

Pred podávaním ošúpané krevety grilujte 2 minúty.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik