Studený vodný melón s mäkkým syrom, sušenými paradajkami a granátovou žulou

K receptu

Vodný melón podávaný so smotanovým syrom dnes prekvapí málokoho. Ale stojí za to pridať k nemu žulu vyrobenú zo sladkej šťavy z granátového jablka – a dáva efekt explózie chuti. Skutočný ohňostroj emócií pre tých, ktorí majú radi chladnejšie dezerty.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 Pridať. čas: 24 hodínRúraZmrazovaniePečenieChladenieSušenie, sušenieObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvonarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEvodný melón – 200 g cherry paradajky – 200 rozmarín – 30 g rastlinný olej – 100 ml mäta – 10 g koriandra – 10 g smotany – 200 ml citrónovej šťavy – 15 ml šťavy z granátového jablka – 170 ml. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Výroba domáceho mäkkého syra. Do 33% krému pridáme citrónovú šťavu, miešame do zhustnutia, prelejeme do sitka s gázou a dáme na noc do chladničky. Ráno hotový syr vyberieme.

Krok 2

Pre žulu zmrazte šťavu z granátového jablka.

Krok 3

Pre rozmarínový olej zahrejte rastlinný olej na 120 stupňov, vložte do neho rozmarín, ochlaďte a nechajte jeden deň lúhovať.

Krok 4

Na sušené paradajky. Paradajky blanšírujeme, potom odstránime šupku a pečieme pri teplote 100 stupňov 1 hodinu s pridaním soli a cukru. Potom ho namočíme do rozmarínového oleja a uložíme doň.

Krok 5

Zostavenie hotového jedla. Na dno položte vrstvu syra, potom na kocky nakrájaný vodný melón a potom sušené paradajky. Dochutíme rozmarínovým olejom, pridáme mätu a koriandr. Žulu pozbierame vidličkou, vyškrabeme zamrznutú šťavu z granátového jablka a položíme na vrch.

MIMOchodom

Recept poskytol Artem Grebenshchikov, šéfkuchár reštaurácie Bobo, Petrohrad.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik