K receptu
Tandoori je spôsob varenia v rúre a špecifický súbor indických korenín. Korenie Tandoori sa dá kúpiť v indických obchodoch a dokonca aj vo veľkých supermarketoch. A domáca rúra zvládne úlohu pece. Výsledkom je veľmi aromatické a zlatohnedé kura so zaujímavou a vôbec nie indickou prílohou zo sezónnej zeleniny a sušených paradajok.
zložitosť: ľahko Porcie: 1RúraVareniePečenieHlavný chodVegetariánstvonarodeninyNový rokVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 1 PORCIUkuracie mäso – 1,5 kg korenia tandoori – 20 g javorového sirupu – 10 g údeného masla na kokosovom uhlí – 5 g omáčky Damiglas – 20 g soli – 2 papriky – 2 g koriandra – 3 gNa pečenú zeleninu:tekvica – 200 g baklažán – 200 g paradajky – 200 g cuketa – 200 g červená paprika – 200 g žltá paprika – 200 g soľ – 8 korenia – 8 g čerstvého koriandra – 40 olivového oleja – 20 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kurča potrieme údeným maslom, javorovým sirupom a korením tandoori. Ponorte do vákuového vrecka a varte pri teplote 62 °C.
Krok 2
Keď je pripravené, vyberte kurča z vrecka a položte ho na plech. Glazúra s kuracou omáčkou Damiglas s korením tandoori. Pečieme v rúre vyhriatej na 400°C do zlatista.
Krok 3
Upečené kura vyberte z rúry a nakrájajte na malé kúsky.
Krok 4
Kurča poukladáme na tanier a ozdobíme pripravenou pečenou zeleninou (sezónna zelenina: paprika, baklažán, cuketa, tekvica). Pri podávaní ozdobíme lístkami koriandra a sušenými cherry paradajkami.
MIMOchodom
Recept poskytol Oleg Kolisnichenko, šéfkuchár reštaurácie Yalla (Rostov na Done).