Tekvicový sud s plátkami zeleniny

K receptu

Slnečná tekvica zapečená s aromatickými bylinkami v kombinácii s jemnou cuketou, liečivou mrkvou a chrumkavými uhorkami vám dodajú pocit sýtosti bez ujmy na vašej postave!

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 30 min Pridať. čas: 15 minRúraVareniePečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 2 PORCIETekvica (odroda masla) – 300 g Uhorka – 100 g Mrkva – 200 g Stehlík (kuracie) – 4 ks Cuketa – 100 g Arašidy – 40 g Prírodný jogurt (najlepšie grécky) – 50 g Rozmarín – 1 vetvička Salt Oregano – Tymián Paprika Rastlinný olej – 1 ČL Tekutý med – 2 ČL. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Mäso odrežeme z kuracích paličiek a uvaríme v osolenej vode. Oddeľte mäso od kostí a kože.

Krok 2

Tekvicu prekrojíme, z tekvice nakrájame 2 kusy dlhé 4-5 cm, ošúpeme, vložíme do alobalu s vetvičkou rozmarínu a niekoľkými lístkami tymianu, posolíme a navrchu zľahka potrieme tekutým medom. Pečieme pri 180°C 20-30 minút do mäkka.

Krok 3

Nakrájajte cuketu a polovicu mrkvy na tenké prúžky, smažte s lyžičkou rastlinného oleja po dobu 5 minút, posypte oreganom, soľou a korením. Neprepečieme, aby sa zelenina nerozpadla.

Krok 4

Hotovú tekvicu vyberieme z rúry, lyžicou vyberieme stred z každého kúska, pričom dno a boky necháme asi 0,5 cm hrubé. Zeleninovou zmesou naplníme tekvicové súdky. Zvyšnú čerstvú mrkvu a uhorky nakrájajte na tenké plátky, poukladajte na misu, posypte orechmi a zalejte jogurtom.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Tekvica môže byť pečená deň vopred nielen pre toto jedlo, ale aj pre budúce použitie. Pečená tekvica sa môže pridať do prosovej kaše, ktorá dodá vôňu a novú jasnú chuť.

UŽITOČNÉ RADY

Rozmarín a tymian sú veľmi aromatické bylinky, ak ste ich predtým nepoužili, potom je lepšie použiť na prvýkrát o niečo menej!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik