Údený olivový olej

Údený olivový olej

Údený olivový olej K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 2 hodinyDusenie, chradnutiePrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 liter extra panenského olivového oleja štipka solifruitových pilín Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na dno kotlíka položte 3 dlhé listy fólie krížom tak, aby konce viseli dole. Na fóliu položte veľkú hrsť vopred namočených pilín.

Krok 2

Na piliny položte ďalší kus fólie a vytvorte v ňom veľa malých otvorov.

Krok 3

Na fóliu položte mriežku, položte žiaruvzdornú misku, pridajte olej a soľ.

Krok 4

Konštrukciu prikryte prečnievajúcimi kúskami fólie tak, aby medzi miskou a fóliou zostal priestor. Kotlík uzavrieme vekom a spoj vrchnáka a kotlíka zabalíme do fólie.

Krok 5

Umiestnite kotol na mierny oheň. Len čo to spod pokrievky začne zapáchať ako dym (napriek všetkým vašim trikom), odstavte kotlík z ohňa. Nechajte bez otvorenia, kým úplne nevychladne. Tento olej je skvelý na obliekanie šalátov s mäsom, rybami a syrom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik