K receptu
Gazpacho sa dá jesť nielen na vidieckej terase, ale aj v mestskej kuchyni. Na ozdobenie tejto polievky môžete použiť aj stonkový zeler alebo tyčinky mrkvy.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 minBlenderFusion kuchyňaVečeraVečeraObčerstveniepolievkaPárty, bufetnarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g čerstvých uhoriek 250 g prírodného jogurtu 0,5–1 ČL. wasabi pasta 4 lyžice. l. extra panenský olivový olej 1 polievková lyžica. l. jablčný ocot polovica červenej alebo žltej papriky štvrtina zeleru niekoľko vetvičiek čerstvého zeleru niekoľko vetvičiek čerstvej mäty soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Lístky mäty nasekáme nadrobno. Sladkú papriku nakrájame na malé kocky. Uhorky ošúpeme a nakrájame na stredné kúsky.
Krok 2
Pomocou mixéra rozmixujte olúpaný zelerový koreň spolu s 2 polievkovými lyžicami. l. maslo, soľ a korenie.
Krok 3
Pridajte uhorky, 2 polievkové lyžice. l. oleje, ocot, wasabi, mäta a 2-3 kocky ľadu. Šľaháme do hladka. V pohode.
Krok 4
V mažiari zmiešame nasekaný zeler so soľou a mierne rozdrvíme.
Krok 5
Okraje pohárov na whisky potrieme olivovým olejom a ponoríme do zelenej soli. Do pohárov nalejeme gazpacho, do každého pridáme jogurt, posypeme sladkou paprikou. Podávame vychladené.