K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 20 minŽiadna tepelná úpravaVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIEUhorky (malé) – 6 ks Mrkva (mladá) – 3 ks Zelená bazalka – 1 zväzok Mäta – 1 zväzok Prírodný jogurt – 200 g Šalát – 1 zväzok Špenát – 1 zväzok Mleté čierne korenie – podľa chuti Citrón – 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky umyte a nakrájajte na tenké plátky. Listový šalát a špenát umyjeme a osušíme na papierovej utierke. Ak sú veľké, roztrhajte ich.
Krok 2
Mrkvu nastrúhame pomocou kórejského strúhadla na mrkvu. Bazalku a mätu oddeľte na lístky. Jogurt zmiešame so šťavou z jedného citróna.
Krok 3
Mrkvu zmiešame s uhorkami. Listy poukladáme na tanier a navrch nasypeme uhorky a mrkvu. Časť bazalky a lístkov mäty zalejeme dresingom, zvyšok mäty a lístkov bazalky posypeme čerstvo mletým čiernym korením. Dobrú chuť!