Uhorkový šalát so zelenou bazalkou, mätou a jogurtovým dresingom

K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 20 minŽiadna tepelná úpravaVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIEUhorky (malé) – 6 ks Mrkva (mladá) – 3 ks Zelená bazalka – 1 zväzok Mäta – 1 zväzok Prírodný jogurt – 200 g Šalát – 1 zväzok Špenát – 1 zväzok Mleté čierne korenie – podľa chuti Citrón – 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorky umyte a nakrájajte na tenké plátky. Listový šalát a špenát umyjeme a osušíme na papierovej utierke. Ak sú veľké, roztrhajte ich.

Krok 2

Mrkvu nastrúhame pomocou kórejského strúhadla na mrkvu. Bazalku a mätu oddeľte na lístky. Jogurt zmiešame so šťavou z jedného citróna.

Krok 3

Mrkvu zmiešame s uhorkami. Listy poukladáme na tanier a navrch nasypeme uhorky a mrkvu. Časť bazalky a lístkov mäty zalejeme dresingom, zvyšok mäty a lístkov bazalky posypeme čerstvo mletým čiernym korením. Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik