K receptu
Výdatné, aromatické a veľmi chutné jedlo, ktoré obsahuje všetky vaše obľúbené španielske produkty – pravé ľudové jedlo. Takto pripravené vajíčka nájdete v španielskych baroch, kde ich podávajú ako tapas – malé občerstvenie k vínu.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 45 minHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 vajcia uvarené na tvrdo 4 stredné zemiaky 150 g varenej alebo konzervovanej bielej fazule 1/2 šálky čerstvého mrazeného zeleného hrášku 1 veľká paradajka 1 malá cibuľa 50 g každého choriza, sušená klobása a údená šunka 60 g mandlí 1 ČL. sušený majorán olivový olej soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Paradajku vložte do misky, na 2 minúty zalejte vriacou vodou, potom opláchnite studenou vodou a ošúpte šupku. Odstráňte semená a nakrájajte dužinu na stredné kocky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 4-6 kúskov.
Krok 2
2. Klobásu a šunku nakrájame na kocky.
Krok 3
3. V hlbšej panvici zohrejte olivový olej, pridajte cibuľu, paradajky a mäsové výrobky a za stáleho miešania opekajte 10 minút, kým cibuľa nezmäkne. Zalejte 350–400 ml vody a priveďte do varu. Pridajte zemiaky a fazuľu a varte na strednom ohni 15 minút. Pridajte zelený hrášok a majoránku a varte ďalších 5 minút, kým zemiaky nezmäknú.
Krok 4
4. Kým sa zelenina varí, opražte mandle na suchej panvici 3 minúty. Orechy vložíme do mixéra a pomelieme. Nalejte 2-3 lyžice. l. tekutinu z panvice a miešajte, aby sa vytvorila hladká pasta.
Krok 5
5. Do panvice so zeleninou pridáme orechové maslo. Pridajte soľ, korenie a premiešajte.
Krok 6
6. Vajcia prekrojíme na polovicu a pridáme do horúcej omáčky. Zohrievajte spolu 2-3 minúty. a ihneď podávajte.
MIMOchodom
Údeniny do tohto jedla si môžete vybrať podľa chuti alebo prispôsobiť obsahu vašej chladničky. Je žiaduce, aby aspoň jeden z produktov mal údenú príchuť.