Vrstvený šalát s chobotnicou

K receptu

Vrstvený šalát s chobotnicou, ľahký, chutný a veľmi krásny, môže byť dokonca podávaný na sviatočnom stole – aspoň ako alternatíva k tradičným. Súhlaste: „Olivier“, „Mimosa“ a iné „kožuchy“ sú samozrejme milované a krásne svojím vlastným spôsobom, ale niekedy chcete niečo nové a originálne. Náš vrstvený šalát je presne to, čo potrebujete! Obsahuje len tri hlavné ingrediencie (mrkva, čerstvé uhorky a chobotnice), no sú rozohrané tak, že výsledok prekvapí aj ostrieľaných gurmánov. Čo tým myslíme? Tá istá mrkva sa zľahka marinuje v cesnakovo-octovej zmesi, uvarené chobotnice sa marinujú v pikantnej olejovej zmesi s citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou. A až potom sa suroviny spoja a urobia z nich vrstvený šalát, ktorý sa zaleje jogurtovo-horčicovým dresingom. Zaujatý? Skúste to!

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minVarenieVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIEjatočné telá chobotnice – 4 ks petržlen – 4 vetvičky olivový olej – 2 polievkové lyžice. l citrónová šťava – 4 lyžice. l. mrkva – 2 ks cesnak – 1 strúčik biely vínny ocot – 1-2 lyžice. l cukor – na špičke noža čerstvé uhorky – 3-4 ks prírodný jogurt – 150 ml kyslá smotana – 100 ml obilnej horčice – 1 ČL soli, čerstvo mleté ​​čierne korenie – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Očistite a umyte jatočné telá chobotníc na šalát. Strihajte do špirály nožnicami, aby ste vytvorili „stuhy“. V širokom hrnci priveďte vodu do varu. Namáčajte do nej pripravené telá chobotníc. Varte 3 minúty a vložte do cedníka.

Krok 2

Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a otrháme lístky. Jemne nakrájajte. Pridajte olivový olej, 2 lyžice. l. citrónovú šťavu a premiešame. Nalejte cez uvarené „stužky“ chobotnice a nechajte, kým nie sú pripravené na použitie.

Krok 3

Umyte mrkvu na šalát, ošúpte a nastrúhajte na kórejskom strúhadle na mrkvu. Cesnak ošúpeme a pretlačíme lisom. Pridáme biely vínny ocot, cukor a trochu soli. Vmiešajte mrkvu a nechajte 10 minút.

Krok 4

Uhorky umyte, osušte a nastrúhajte na kórejskom strúhadle na mrkvu. Položte varný krúžok na tanier. Navrstvite do nej mrkvu, uhorky a kalamáre.

Krok 5

Ak chcete šalát obliecť, zmiešajte jogurt s kyslou smotanou, zvyšnou citrónovou šťavou a horčicou. Soľ a korenie podľa chuti. Nalejte ingrediencie na šalát, nechajte 10 minút pôsobiť a potom podávajte.

UŽITOČNÉ RADY

Vrstvený šalát získa pikantnejšiu chuť, ak obyčajnú čerstvú mrkvu nahradíte kórejskou. V tomto prípade by sa mal, samozrejme, preskočiť krok marinovania.

MIMOchodom

Vrstvený chobotnicový šalát sa najlepšie podáva vo forme porcií. To znamená, že by ste mali umiestniť malé krúžky porcií na taniere a umiestniť do nich ingrediencie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik