Zeleninový šalát s fetou, rukolou a dresingom z citrónovej šťavy

K receptu

Príjemný ľahký šalát, ktorý osloví milovníkov sviežosti.

zložitosť: ľahko Kalórie: 215,69 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 5 min Pridať. čas: 15 min Použité: 8,14 g/17,18 g/6,65Žiadna tepelná úpravaVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 2 PORCIERukola – 50 g Feta – 70 g Paradajka – 1 ks Uhorka – 1 ks Cibuľa – 1/2 malej cibule Citrón Rastlinný olej Byliny Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Najprv si pripravte cibuľu, ktorú pridáte do šalátu. Polovicu cibule nakrájajte na tenké polkolieska a potom ich namočte na 15 minút do studenej vody, aby ste odstránili prebytočnú horkosť a štipľavosť.

Krok 2

Rukolu opláchneme a osušíme.

Krok 3

Paradajky nakrájajte na malé kúsky, uhorky na pol krúžky.

Krok 4

Fetu nakrájajte na kocky alebo oddeľte malé kúsky lyžičkou.

Krok 5

Vytvorte čerpaciu stanicu. Za týmto účelom stlačte šťavu z polovice citróna, pridajte 2 polievkové lyžice. l. rastlinný olej, pridajte bylinky, premiešajte.

Krok 6

Pred podávaním poukladáme na taniere rukolu, paradajky, uhorky, cibuľu, fetu a okoreníme.

Krok 7

Šalát je pripravený. Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Aby ste šalát ľahšie umyli a vysušili, vložte ho do sitka, opláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať nad drezom. Pri tejto metóde zostane šalát chrumkavý a nebude pokrčený.

UŽITOČNÉ RADY

Pri krájaní fety namočte nôž alebo lyžičku do studenej vody. Potom sa syr neprilepí na zariadenie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik