10 životných trikov, ako variť ryby na panvici s chrumkavou kôrkou a šťavnatým mäsom

10 životných trikov, ako variť ryby na panvici s chrumkavou kôrkou a šťavnatým mäsom

10 životných trikov, ako variť ryby na panvici s chrumkavou kôrkou a šťavnatým mäsom

Na vyprážanej rybe si najviac ceníme jej šťavnatosť a chrumkavú kôrku. Catch life hacks, ako smažiť lososa a lososa na panvici tak, aby ste získali chrumkavú kôrku, no duša zostala jemná.

10 životných trikov, ako variť ryby na panvici s chrumkavou kôrkou a šťavnatým mäsom

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Výber správnej ryby
  • Správna príprava rýb pred vyprážaním
  • Nezabudnite na korenie a koreniny
  • Vyprážame na rozpálenej panvici na rozpálenom oleji
  • Vložte rybu do panvice
  • Ako variť lososa stredne vzácne
  • Počas pečenia rýb upravte teplotu ohrevu
  • Rybie filé otočte v správnom čase
  • Rybu ihneď opečieme z filetovej strany
  • Pred podávaním necháme rybu odpočinúť

Varenie steakov z lososa s chrumkavou kožou nie je jednoduché. Koža má tendenciu sa prilepiť na panvicu a samotná ryba má tendenciu vyschnúť. Tu je to, čo robiť, aby sa to nestalo.

1. Výber správnej ryby

Vyberte si správneho lososa. Filet by mal byť pevný a živý, s lesklou šupkou a pevnou dužinou. Čerstvosť rýb si v obchode overíte veľmi jednoducho: filé stlačíte prstom a ak jeho stopa na rybe zostane, nemíňajte ťažko zarobené peniaze na druhú čerstvosť.

2. Správna príprava rýb pred vyprážaním

Rybu dlho neumývajte ani neoplachujte vo vode, len rýchlo opláchnite alebo utrite vlhkou rukou. Pred varením ryby dôkladne osušte. Aby sa koža lososa neprilepila na panvicu, obe strany surovej ryby osušte papierovou utierkou. A rybu, ktorú ste práve vybrali z chladničky, nikdy nesmažte, nechajte ju chvíľu postáť pri izbovej teplote,

3. Nezabudnite na koreniny a koreniny

Lososa dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Korenie votrite do kože a pred varením dajte rybu do chladničky na 30-45 minút (alebo viac, ak je to možné).

4. Vyprážame na rozpálenej panvici na rozpálenom oleji

Zahrejte slnečnicový olej v liatinovej alebo oceľovej panvici na vysokej teplote. Ak vložíte kúsok ryby na panvicu, ktorá nie je dostatočne horúca, koža sa nevyhnutne prilepí na dno panvice.

5. Rybu vtlačte do panvice

Ak ju necháte bez dozoru, pokožka sa bude chcieť okamžite stiahnuť alebo zvlniť. Aby ste tomu zabránili, musíte na rybu zatlačiť špachtľou (nie dlhšie ako 10 sekúnd), aby sa koža vyprážala na filet z lososa.

6. Ako variť lososa medium rare

Rybu smažíme len zo strany kože. Medzi kožou a rybou je vrstva tuku, ktorá zabraňuje vysušeniu lososa. Vo vnútri nebude rozmočená, ak ju opečiete len z jednej strany. Jednoducho skončíte so medium rare, ako sa steak z lososa bežne pripravuje v reštauráciách. A vtedy losos naplno odhalí svoju chuť.

7. Počas pečenia rýb upravte teplotu ohrevu

Lososa nemôžete variť stále na vysokej teplote – nie je to mäsový steak. Ryby sa dajú ľahko vysušiť. Jednoducho opečte kôru a znížte teplotu na strednú.

8. Rybie filé v pravidelných intervaloch otáčajte

Keď teplota vo vnútri kúska ryby vystúpi na 50 °C (to sa dá skontrolovať špeciálnou sondou alebo teplomerom), filet pokojne otočte. Hlavná vec je robiť to opatrne, bez náhlych pohybov, aby sa kus nerozpadol. Ak nemáte teplomer, použite čas ako vodítko; smažte ryby na strednom ohni 5-7 minút.

9. Rybu ihneď opečte z filetovej strany

Ryba, ak budete postupovať podľa našich pokynov, bude v tejto fáze takmer hotová. Preto 15 sekúnd bude stačiť na to, aby ryba získala sotva viditeľnú chrumkavú kôrku, ale nebola presušená.

10. Pred podávaním necháme rybu odpočinúť.

Uvarený kúsok lososa položte na tanier pokrytý papierovou utierkou. Nechajte 5 minút pôsobiť, aby sa prebytočný tuk vpil do papiera a Rybu ihneď podávajte.

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #losos #ako variť #grilovať #vyprážané rybySÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREPridať komentár Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik