Adjika so sladkou paprikou
K receptu
Poznáme niekoľko odrôd adjiky. Na juhu Ruska je bežná adjika, ktorá sa tiež nazýva „Ogonyok“ – okrem korenia, cesnaku a soli obsahuje paradajky. A táto adjika je „prísnejšia“.
zložitosť: priemer Kalórie: 76,72 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 30 min Pridať. čas: 3 hodiny 48 minút Použité: 1,55 g/5,22 g/6,58Kaukazská kuchyňaPrázdneOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍ1 kg červenej čili papričky 2–3 sladké červené papriky 2–3 hlávky cesnaku 1 zväzok petržlenu 1 zväzok zeleru 1 zväzok koriandra 30 ml vínneho octu 0,5 ČL. čerstvo mletý koriander 200 g nejodovanej soli, stredne jemný rastlinný olej Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Odstráňte stopky a semená zo sladkej a štipľavej papriky prekrojením papriky na polovicu. Ak chcete urobiť naozaj pikantnú adjiku, nechajte semená v chilli.
Krok 2
Papriky vložte na rošty do rúry a sušte pri teplote 60–70 °C 2–3 hodiny.
Krok 3
Zeleninu osušte a nasekajte. Cesnak ošúpeme.
Krok 4
Všetky pripravené produkty pomelte na mlynčeku na mäso, pridajte koriander a soľ, nalejte sústo, dôkladne premiešajte drevenou lyžicou. Nechajte vylúhovať 48 hodín, občas adjiku premiešajte.
Krok 5
Umiestnite adjiku do pohárov, nalejte tenkú vrstvu rastlinného oleja a zatvorte viečka. Skladujte na chladnom a tmavom mieste.