Biely čerešňový džem s vlašskými orechmi

Biely čerešňový džem s vlašskými orechmi

Biely čerešňový džem s vlašskými orechmi K receptu

Orientálne dezerty a konzervy sú pre azerbajdžanské ženy v domácnosti hrdé. Mnohé orientálne rozprávky opisujú množstvo sladkostí a zákuskov, ktorými šachy a sultáni prekvapili svojich hostí. Džemy v Azerbajdžane sa vyrábajú takmer zo všetkých druhov ovocia, bobúľ a dokonca aj z baklažánov, paradajok, tekvíc, melónu a šupiek z melónu. A aký aromatický džem vyrábajú v Azerbajdžane z lupeňov ruží! Príprava bieleho čerešňového džemu s vlašskými orechmi je náročná práca, ale stojí za to. Ukazuje sa to neuveriteľne chutné a krásne!

zložitosť: ťažké Kalórie: 132,06 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 11 hodín Pridať. čas: 50 min Použité: 0,79 g/2,10 g/27,59VarenieKaukazská kuchyňaDezertPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 kg bielych čerešní 1,6 kg cukru 200 g lúpaných vlašských orechov Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Z vytriedených čerešní odstráňte stopky. Pomocou špeciálneho nástroja alebo vlásenky odstráňte semeno z každého bobule.

Krok 2

Vlašské orechy nakrájame na kúsky veľké asi ako čerešňová kôstka.

Krok 3

Do každej bobule namiesto semienka vložte kúsok vlašského orecha. Vložte pripravené bobule do misy.

Krok 4

Keď sú všetky čerešne pripravené, posypte bobule cukrom a nechajte niekoľko hodín. Čerešňa by mala dať dosť šťavy – toľko, aby šťava úplne zakryla ovocie. Ak je šťavy málo, obsah nádoby rovnomerne pokropte 100–150 ml vody. Je lepšie nemiešať čerešne s cukrom, niekedy môžete iba mierne potriasť panvou alebo rolovať.

Krok 5

Potom položte misku s čerešňami na strednú teplotu a priveďte do varu. Mierne znížime teplotu a dusíme 15 minút. Otočte misku a odstráňte z tepla, úplne vychladnúť.

Krok 6

Vykonajte tento postup (priveďte do varu, rolujte, odstráňte z tepla, úplne vychladnúť) ešte dvakrát, aby sa džem varil celkovo 45 minút: trikrát 15 minút.

Krok 7

Keď sa džem po tretíkrát úplne ochladí, musíte skontrolovať, či je pripravený. Položte kvapku na tanierik a rozložte ju lyžičkou. Ak kvapka netečie z dvoch častí späť do jednej, potom je džem hotový. Ak nie, varte znova rovnakým spôsobom. Džem nalejte do pripravených pohárov a zatvorte viečkom.

MIMOchodom

Ak sa vám nepáči tmavá farba vlašských orechov presvitajúca cez priesvitnú dužinu bielych čerešní, môžete ich lúskať. Za týmto účelom zalejte olúpané orechy vriacou vodou. Po 15 min. Scedíme ich v cedníku a olúpeme tmavú šupku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik