K receptu
Pôstny boršč dokonale dopĺňajú šišky – chutné, uspokojujúce a krásne. Nezabudnite namazať pampushki cesnakovým olejom – takto sa vyrábajú na Ukrajine.
zložitosť: ľahko Kalórie: 547,18 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 12,37 g/28,55 g/60,08BlenderRúraVarenieVečeraVečerapolievkaVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ2 cvikly, mrkva – 1 ks, zemiaky – 2 ks, cibuľa – 1 cibuľa, 0,5 hlávky bielej kapusty, 2 paradajky, cesnak – 2 strúčiky, 100 ml rastlinného oleja, soľ, cukor, ocot, korenie, bobkový listNa šišky:pšeničná múka – 250 g mlieka alebo vody – 0,5 šálky 6 g cukru droždie – 0,5 lyžice soľ podľa chuti maslo – 1 polievková lyžica. l. (pre chudú verziu – 1,5 polievkovej lyžice. zelenina) vajcia – 1 ks. (pre pôstnu verziu – silný čaj) sezamové semienka, hrsť rastlinného oleja – 2 lyžice cesnaku – 4 strúčiky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cviklu, mrkvu, zemiaky a cibuľu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Kapustu nakrájame nadrobno. Paradajky oparíme vriacou vodou, zbavíme šupky a nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme a roztlačíme. V hrnci prevarte vodu, pridajte soľ. Pridáme zemiaky a kapustu a varíme na miernom ohni. Zahrejte rastlinný olej na panvici, smažte cibuľu a mrkvu po dobu 5 minút. Pridajte polovicu repy, ocot a cukor. Premiešame a dusíme 10 minút. Zvyšnú repu vložte do misky, zalejte vriacou vodou, pridajte 1 lyžičku. octu a necháme vylúhovať. * Výsledná repná šťava bude potrebná na konci varenia, aby sa farba boršču v prípade potreby stala nasýtenejšou.
Krok 2
Pridajte paradajky do panvice so zeleninou, soľou a korením podľa chuti, prikryte a duste 20 minút.
Krok 3
Do panvice so zemiakmi a kapustou pridáme dusenú zeleninu a bobkový list. Priveďte do varu, zbavte peny. Pridajte cesnak do boršču. Zakryte pokrievkou a ihneď odstráňte z tepla. Prikryté necháme 10 minút postáť.
Krok 4
Do polievky pridáme precedenú repnú šťavu a premiešame.
Krok 5
Pripravte donuty predhrejte rúru na 190 ° C. Preosejte múku. V zohriatom mlieku rozpustite droždie. Do mlieka pridáme múku, cukor, soľ a maslo. Vymiesime cesto. Zakryte fóliou a nechajte na teplom mieste 20 minút. * Počas tejto doby by cesto malo kysnúť. Plech posypte vodou a prikryte pergamenom. Z cesta vytvarujte guľôčky veľkosti veľkého vajíčka, uložte ich na plech a nechajte 30 minút pôsobiť. Vajíčko zľahka rozšľaháme. Pomocou malých nožníc urobte 2 malé rezy na vrchu. Šišky potrieme vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme 20 minút. Cesnak ošúpeme a nasekáme. V mixéri porazte rastlinný olej a cesnak. Šišky vyberieme z rúry a kým sú horúce, potrieme ich štetcom maslom a cesnakom. Podávame s borščom.