K receptu
O tom, že východoázijská kuchyňa sa vyznačuje rýchlou prípravou jedál, sme už neraz písali. V tomto recepte je veľa rôznych operácií, ale sú rýchle. Kým sa uhorky nakladajú, môžete si pripraviť zvyšné ingrediencie. Všetky nasledujúce operácie budú trvať len niekoľko minút. Výsledkom je božská chuť a všetky prospešné látky sú bezpečné a zdravé!
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 7 min Pridať. čas: 20 minVo Vokaázijská kuchyňaVýchodná kuchyňačínska kuchyňaVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g bravčovej panenky 4 stredné uhorky 1/2 šálky sójovej omáčky 5 polievkových lyžíc. l. tekutý med 3 cm zázvorová kôra z 1 citróna 1/2 šálky ryžového vína alebo suchého sherry 2 polievkové lyžice. l. ryžový ocot 4 lyžice. l. nerafinované arašidové maslo čerstvo mleté čierne korenie niekoľko zelených cibuľiek Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky nakrájame na pozdĺžne plátky s hrúbkou 1 cm Opatrne vykrojíme nožom semienka (odložíme). Zmiešajte polovicu sójovej omáčky s octom. Vložte uhorky do marinády na 10 minút.
Krok 2
Semienka uhorky a zázvor pomelieme a zmiešame s citrónovou kôrou (musí byť nastrúhaná najemno), medom, vínom a zvyšnou sójovou omáčkou.
Krok 3
Bravčové mäso nakrájame na 1 cm hrubé kúsky a zmiešame s výslednou omáčkou. Osušte uhorky papierovými utierkami.
Krok 4
Zahrejte 2 polievkové lyžice vo woku. l. olej, pridajte uhorky a smažte za stáleho miešania na maximálnom ohni do zlatista, asi 2 minúty. Preložíme na vyhriaty tanier. Utrite wok papierovými utierkami a vráťte na vysokú teplotu.
Krok 5
Zvyšný olej rozohrejeme vo woku. Vyberte bravčové mäso z marinády pomocou dierovanej lyžice a za stáleho miešania opečte do zlatista, asi 3 minúty.
Krok 6
Nalejte marinádu z mäsa do woku a bez zníženia tepla varte bravčové mäso ďalšie 4 minúty.
Krok 7
Zelenú cibuľku nakrájajte šikmo na malé kúsky. Mäso položíme na tanier s uhorkami. Dochutíme čiernym korením a zelenou cibuľkou. Ihneď podávajte.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
V čínskej kuchyni sú uhorky často nakladané a vyprážané v rastlinnom oleji do zlatista. Podávajú sa nielen ako príloha k mäsu alebo rybe, ale aj ako samostatné jedlo spolu s inou vyprážanou zeleninou.