Bravčové pliecko dusené v rúre

Bravčové pliecko dusené v rúre

Bravčové pliecko dusené v rúre K receptu

Hotové bravčové pliecko rozdeľte na 200, 300 alebo 400 g porcie – v závislosti od zvyčajného počtu jedákov pri stole – a vložte do vrecúšok alebo dóz Ziploc. Uchovávajte v chladničke maximálne 7 dní alebo zmrazte maximálne tri mesiace pri teplotách nad –18 °C alebo až šesť mesiacov pri teplotách nad –20…–24 °C. Rozmrazte bravčové mäso v mikrovlnnej rúre alebo na panvici s pridanou tekutinou.

zložitosť: priemer Kalórie: 463,66 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 6 hodín 30 minút Použité: 28,15 g/38,00 g/3,38PrázdneINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍ1 celé bravčové pliecko s kožou, s hmotnosťou približne 3,5 kg bez kosti alebo do 5 kg s kosťou 2,5 lyžice. l. stredná soľ 2 lyžice. l. mleté ​​koreniace zmesi (napr. rasca, škorica, paprika, nové korenie, čierne korenie, koriander, kurkuma) 2,5 ČL hnedého cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru predhrejeme na 240°C. Soľ, cukor a korenie vymiešame do hladka.

Krok 2

Položte špachtľu kožou nahor na dosku. Vezmite veľmi ostrý nôž s tenkou čepeľou a kožu narežte šikmo, bez toho, aby ste prerezali mäso, na paralelné pásy široké 3 cm.

Krok 3

Dosku otočte špachtľou o 90° a narežte rovnaké pásy, kolmo na prvé, rovnakej šírky. Máte diagonálnu „mriežku“.

Krok 4

Kožu potrieme zmesou korenia, soli a cukru, pričom ju obzvlášť opatrne vtierame do zárezov.

Krok 5

Zvyšnou zmesou potrieme spodok mäsa. Mäso položte kožou nahor na rošt vložený do plechu na pečenie.

Krok 6

Vložte mäso do rúry. Po 30 min. znížime teplotu na 130 °C a mäso pečieme 5 hodín, ak je vykostené a 6 hodín, ak je s kosťou. Nakoniec zvýšte teplotu na 230 °C na 10 minút, aby pokožka schrumkala.

Krok 7

Mäso preložíme na tanier a necháme 30 minút postáť. (počas tejto doby môžete zjesť šupku). Zmes šťavy a tuku, ktorá sa nahromadí v panvici, preceďte a určite si ju odložte.

Krok 8

Odstráňte zvyšnú kožu z lopatky a rukami rozdeľte mäso na vlákna. Vložte mäso do hlbokej misky.

Krok 9

Medzi vláknami mäsa nájdete kúsky tuku a spojivového tkaniva. Položte ich na dosku a potom ich jemne nasekajte ťažkým nožom.

Krok 10

Vlákna mäsa, nasekané spojivové tkanivo a precedené šťavy zmiešame v miske s tukom (bez pridania bude mäso suché) a premiešame. Pripravený!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik