Bruschetta leto

K receptu

Recept mojej mamy.

zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 5 min Pridať. čas: 15 minBlenderŽiadna tepelná úpravaPopoludňajšie občerstvenieObčerstvenieŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍchlieb (hrubo mletý) – 400 zeleru (stopka) – 200 jabĺk – 2 ks uhorky – 2-3 ks sladkej papriky – 2 ks zelenej cibule – podľa chuti olivový olej – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zeleninu pomelieme v mixéri.

Krok 2

Vezmeme pár kúskov chleba, pokvapkáme ich olivovým olejom a natrieme na ne zeleninovú zmes. Ak chcete, môžete ozdobiť sladkými bobuľami.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Nie je potrebné miešať zeleninu presne v tomto pomere, množstvo zeleniny môžete meniť podľa svojich chuťových preferencií. Napríklad, ak chcem, aby bola chuť trochu pikantnejšia, pridám ešte trochu cibule. Počet porcií závisí od veľkosti kúskov chleba.

UŽITOČNÉ RADY

Ak však nemáte po ruke úplne čerstvý chlieb, je tu jeden, ktorý sedí už pár dní – taký chlieb môžete vziať, odkrojiť potrebný počet kúskov a vložiť do rúry predhriatej na 180 C. na 3 minúty. Ale nepochybne je lepšie vziať si čerstvý chlieb.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik