Cestoviny s cherry paradajkovou omáčkou

K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 4 varenie: 35 min Pridať. čas: 10 minVarenieRaňajkyVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraHlavný chodPárty, bufetDovolenka detíINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcherry paradajky 200 g bazalky 1 zväzok(y) strúčik cesnaku 1 ks lasagne 200 g parmezánu 50 g morská soľ podľa chuti čerstvo mleté ​​čierne korenie podľa chuti olivový olej podľa chuti maslo 25 balzamikový ocot 2 polievkové lyžice. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte a umyte cherry paradajky. Cherry paradajky nakrájame na polovice.

Krok 2

Umyte bazalku. Cesnak ošúpeme. Lístky bazalky otrháme a odložíme. Stonky bazalky nasekáme nadrobno. Nakrájajte cesnak.

Krok 3

Pripravte si pláty lasagní. Varte vodu. Odstráňte z tepla. Pláty lasagní 1-2 ks. Ponorte do prevarenej vody, položte na tanier a každý plát lasagne nakrájajte na 3 časti. Týmto spôsobom pripravte všetky pláty lasagní.

Krok 4

Veľkú panvicu položte na oheň, pridajte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Pridáme maslo, necháme roztopiť. Keď cesnak začne tmavnúť, pridajte nakrájané paradajky. Premiešame a pridáme bazalkové stonky a lístky. Nalejte balzamikový ocot. Dochutíme soľou a korením.

Krok 5

V panvici znova prevarte vodu a lasagne povarte 2 minúty. Scedíme v cedníku. Pridajte cestoviny na panvicu, pridajte trochu vody na varenie cestovín. Pridajte strúhaný syr, premiešajte a varte ďalšie 1-2 minúty.

Krok 6

Poukladáme na servírovacie misy a posypeme lístkami čerstvej bazalky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik