Čo je hanpen a aké jedlá sa z neho pripravujú?

Čo je hanpen a aké jedlá sa z neho pripravujú?

Čo je hanpen a aké jedlá sa z neho pripravujú?

Nedávno sa na sociálnych sieťach stali populárnymi videá s receptami hanpen. Z japonskej kuchyne k nám prišiel nový trend v kulinárskych trendoch. Povieme vám, kde kúpiť, ako pripraviť a skladovať hanpen. A čo je najdôležitejšie – čo to je?

Hanpen, cesto na pečenie rýb

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Čo je hanpen
  • Kde si môžete kúpiť hanpen
  • Čo sa dá vyrobiť z hanpenu?
  • Ako správne skladovať hanpen

Čo je hanpen

Je to v podstate rybie cesto, ktoré možno použiť na výrobu proteínových placiek a koláčov. Mäkké a nadýchané plátky rybej pasty sú vyrobené zo zvyškov bielej ryby, kostí, morských plodov a horského yamu ako spojiva.

Hovorí sa, že všetko nové je dobre zabudnuté staré. To sa stalo pri tomto teste. V skutočnosti bol jeho recept vynájdený počas dynastie Edo (16031867). Momentálne je však na vlne popularity.

Cesto má dosť štipľavú rybiu vôňu. Ale samotné je prakticky bez chuti a rýchlo absorbuje arómy. A pri tepelnej úprave jemná textúra viac pripomína marshmallows.

Hanpen je výborným zdrojom kvalitných bielkovín. Vstrebáva sa ešte lepšie a rýchlejšie ako kuracie prsia alebo varené vajcia.

Ďalšou výhodou produktu je, že obsahuje málo tuku a kalórií, ale veľa bielkovín a vápnika.

Kde si môžete kúpiť hanpen

Rybie cesto nájdete chladené alebo mrazené v ázijských a japonských obchodoch s potravinami. Predáva sa v zapečatených vreckách a zvyčajne vyzerá ako štvorcový alebo obdĺžnikový vankúš.

Čo sa dá vyrobiť z hanpenu?

Rybie pečivo hanpen
Rybie pečivo hanpen

Hanpen má ľahkú a jemnú chuť so sotva viditeľným rybím podtónom. Jeho nadýchaná, hubovitá a jemná textúra ho predurčuje na grilovanie, vyprážanie a dokonca aj na restovanie.

Japonky často vyrábajú koláče z rybieho cesta. Náplne v nich môžu byť rôzne, ale najčastejšie používajú mleté ​​hovädzie alebo kuracie mäso, vyprážané s cibuľou, soľou a korením. Sú nenáročné na prípravu.

Mleté mäso musíte vložiť do obálky cesta, postupne ho vyvaľkať v múke, vajci a obalení. Potom sa koláče vyprážajú na rastlinnom oleji z oboch strán do zlatista. Ako náplň môžete použiť aj strúhaný syr.

Ako správne skladovať hanpen

Po otvorení balenia je lepšie ihneď použiť hanpen, pretože sa veľmi rýchlo kazí. Vo vzduchotesnom vrecku možno cesto skladovať týždeň v chladničke alebo mesiac v mrazničke. Je však potrebné poznamenať, že po rozmrazení textúra stratí časť svojej jemnosti.

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #Japonská kuchyňa #cesto #jedlo z rýbSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREPridať komentár Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik