K receptu
Ako ste si všimli, s nástupom leta sa na pultoch obchodov pomerne často objavujú mladé cukety. Tento sezónny produkt má nízky obsah kalórií, preto je diétny a vhodný aj do detskej výživy. Cuketa znižuje hladinu cholesterolu v krvi a odstraňuje prebytočnú vodu a soľ z tela. Skombinujte ich na panvici s paradajkami a syrom a toto bude jedna z variácií prípravy cuketového jedla, ktorá vašich blízkych príjemne prekvapí šťavnatosťou a pikantnou chuťou!
zložitosť: ľahko Kalórie: 640,32 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 20 min Pridať. čas: 5 min Použité: 20,73 g/52,67 g/18,96PraženiePečenieDusenie, chradnutieVečeraVečeraObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEcuketa (stredná) 1 ks rastlinný olej 3 lyžice syr (Poshekhonsky) 100-150 g petržlen 1 polievková lyžica kôpor 1 polievková lyžica solené čierne korenie (y) Tabuľka mier a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mladé cukety, paradajky a bylinky budeme musieť opláchnuť vodou a pripraviť na použitie.
Krok 2
V prípade potreby je možné cuketu olúpať a potom nakrájať na plátky.
Krok 3
Plátky cukety obalíme v múke a opečieme na panvici vo veľmi horúcom rastlinnom oleji.
Krok 4
Paradajky tiež nakrájame na plátky a orestujeme.
Krok 5
Vložte cuketu do hlbokej panvice, striedajte ju s paradajkami a syrom nakrájaným na tenké plátky, posypte bylinkami, soľou a korením, navrch položte niekoľko kúskov masla a zalejte pol pohárom horúcej vody. Dusíme na miernom ohni 15-20 minút.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak chcete, môžete k syru pridať syr a zapiecť misku v hrncoch pomocou rúry.
UŽITOČNÉ RADY
Ak je tekutiny málo, pridajte do panvice 2-3 polievkové lyžice. lyžice horúcej vody.