Cuketový džem s pomarančom a zázvorom

Cuketový džem s pomarančom a zázvorom

K receptu

Cuketový džem je skvelý spôsob, ako bojovať s letnou úrodou. Využiť sa dajú aj cukety, ktoré sú v záhrade prezreté. Pomarančová a citrónová šťava dodá džemu ovocnú chuť a zaujímavú citrusovú kyslosť, zázvor mu dodá pikantnosť. A na zimu budete mať prípravok, ktorý lieči studené hrdlo nie horšie ako malinový džem.

zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 40 minPrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1,5 kg ošúpanej cukety zbavenej semienok 200 g jabĺk ošúpaných a zbavených kôstok 100 g kôry a šťavy z čerstvého zázvoru 1 kôra a šťava z pomaranča z 1 citróna 1 kg cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Jablká a cuketu nahrubo nakrájajte, vložte do veľkého hrnca a vytlačte z nich citrónovú šťavu.

Krok 2

Zázvor ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Nastrúhajte aj citrónovú a pomarančovú kôru (opatrne ju odrežte, aby sa nezachytila ​​biela „dužina“).

Krok 3

Pridajte zázvor a kôru k cukete a jablkám, zalejte pomarančovou šťavou, premiešajte a zohrejte na strednom ohni, pričom miešajte, aby sa kúsky neprilepili na dno.

Krok 4

Nalejte cukor do panvice. Počkajte, kým sa neroztopí, zvýšte teplo na maximum. Udržujte panvicu na vysokej teplote po dobu 15 minút, odstraňujte penu.

Krok 5

Odstráňte panvicu z ohňa a odstráňte penu. Džem dobre premiešame a nalejeme do sterilizovaných pohárov. Pevne prikryte a uložte na chladnom a tmavom mieste.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik