K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinaVečeraVečeraHlavný chodŠalátVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g hovädzej sviečkovice v jednom kuse 2 hrste kukuričného šalátu 6 malých nových zemiakov 6-8 malých reďkoviek 1 stredná uhorka malý zväzok kôpru 50 g masla 2 polievkové lyžice. l. olivový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenieNa omáčku:3/4 šálky čučoriedok 1/4 šálky brusníc 1 malá cibuľa 1/3 šálky svetlého piva 3 polievkové lyžice. l. cukor 2 lyžice. l. maslo Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Panenku dochutíme soľou a korením. Panvicu rozohrejte na vysokej teplote, rozpustite maslo a opečte mäso zo všetkých strán. Preložíme do zapekacej misy a vložíme do rúry vyhriatej na 170°C na 10–15 minút.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno, opražíme do mäkka na panvici, kde sa pieklo mäso. Prilejeme pivo a privedieme do varu. Potom pridajte bobule a cukor a varte do mäkka, 5 minút. Dochutíme soľou a korením, odstavíme z ohňa a pridáme maslo. Omáčku preložíme do mixéra a rozmixujeme do hladka.
Krok 3
Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka, ochladíme a nakrájame na mesiačiky. Reďkovku a uhorku nakrájajte na tenké plátky. Zmiešajte zeleninu a šalát, posypte nasekaným kôprom. Osolíme, okoreníme a ochutíme olivovým olejom.
Krok 4
Hotové mäso vyberte z rúry a nechajte 10 minút prikryté fóliou. Nakrájajte na tenké plátky. Šalát a mäso položte na taniere a prelejte bobuľovou omáčkou.