Hovädzia sviečková so šalátom

K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinaVečeraVečeraHlavný chodŠalátVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g hovädzej sviečkovice v jednom kuse 2 hrste kukuričného šalátu 6 malých nových zemiakov 6-8 malých reďkoviek 1 stredná uhorka malý zväzok kôpru 50 g masla 2 polievkové lyžice. l. olivový olej soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenieNa omáčku:3/4 šálky čučoriedok 1/4 šálky brusníc 1 malá cibuľa 1/3 šálky svetlého piva 3 polievkové lyžice. l. cukor 2 lyžice. l. maslo Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Panenku dochutíme soľou a korením. Panvicu rozohrejte na vysokej teplote, rozpustite maslo a opečte mäso zo všetkých strán. Preložíme do zapekacej misy a vložíme do rúry vyhriatej na 170°C na 10–15 minút.

Krok 2

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno, opražíme do mäkka na panvici, kde sa pieklo mäso. Prilejeme pivo a privedieme do varu. Potom pridajte bobule a cukor a varte do mäkka, 5 minút. Dochutíme soľou a korením, odstavíme z ohňa a pridáme maslo. Omáčku preložíme do mixéra a rozmixujeme do hladka.

Krok 3

Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka, ochladíme a nakrájame na mesiačiky. Reďkovku a uhorku nakrájajte na tenké plátky. Zmiešajte zeleninu a šalát, posypte nasekaným kôprom. Osolíme, okoreníme a ochutíme olivovým olejom.

Krok 4

Hotové mäso vyberte z rúry a nechajte 10 minút prikryté fóliou. Nakrájajte na tenké plátky. Šalát a mäso položte na taniere a prelejte bobuľovou omáčkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik