K receptu
Jemný hrášok, chrumkavé reďkovky, uhorka a mäkký slaný syr – originálna hra textúr a chutí.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 15 minŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE400 g zeleného hrášku (môže byť zmrazené) 60 g syra feta 60 g rukoly 6-8 reďkoviek 1 uhorka 1 malý zväzok kôpru 2 polievkové lyžice. l. olivový olej ½ lyžičky. práškový cukor½ citrón čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Hrášok povaríme vo vriacej osolenej vode 2-3 minúty, ihneď scedíme v cedníku a ponoríme do studenej vody, aby si zelenina zachovala farbu. Reďkovku a uhorku nakrájame na tenké plátky. Nakrájajte kôpor. Rukolu dobre osušíme. Fetu zľahka roztlačte vidličkou, v samostatnej miske kombinujte maslo, prášok, citrónovú šťavu a dobre rozšľahajte v miske na šalát, kombinujte reďkovky, uhorku, kôpor a rukolu. Prelejeme dresingom, premiešame, pridáme fetu a dochutíme mletým korením.