Jablkové a hruškové čipsy
K receptu
Prekvapte svoje deti ovocnými lupienkami. Môžete sa na nich občerstviť kedykoľvek: na prechádzke, v škole alebo na dlhom výlete. A vy sami, namiesto toho, aby ste jedli sladkosti, pite čaj s týmito čipsami ako občerstvenie!
zložitosť: priemer Kalórie: 120,82 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 3 h 10 min Pridať. čas: 20 min Použité: 0,60 g/0,46 g/29,35RúraVareniePečenieVečeraPopoludňajšie občerstveniePrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ3 stredne tvrdé jablká 2 stredne tvrdé hrušky 1,5 citróna 100 g hnedého cukru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Z jabĺk a hrušiek odstráňte stopky a vrcholy a nakrájajte ovocie na tenké plátky (s hrúbkou maximálne 3 mm) spolu so šupkou, semienkami a jadrovníkom.
Krok 2
Z citrónov vytlačíme šťavu do misky a rozriedime ju trochou vody.
Krok 3
Plátky ovocia ponorte do citrónovej vody, aby nezhnedli. Zmiešajte 200 ml vody a cukru v hrnci, priveďte do varu a varte na miernom ohni 5-7 minút, kým sa cukor úplne nerozpustí a sirup nezačne hustnúť.
Krok 4
Vložte plátky ovocia do sirupu a priveďte do varu.
Krok 5
Ovocie opatrne vyberte dierovanou lyžicou, uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a sušte ich v rúre predhriatej na 100 °C počas 3 hodín.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Čipy sa musia skladovať vo vzduchotesnej nádobe.
UŽITOČNÉ RADY
Kontrola, či sú hranolky hotové, je veľmi jednoduchá: vyberte jeden plátok a rozlomte ho – mal by byť chrumkavý.