Kastról s baklažánom a cestovinami

K receptu

Čím menší je priemer baklažánov, tým elegantnejšia bude táto kastról. Ak chcete, môžete ich namiesto vyprážania piecť.

zložitosť: priemer Kalórie: 340,06 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 1 hodina 20 minút Použité: 13,77 g/14,02 g/38,06VečeraHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ4 veľké baklažány 1 veľká cuketa 400 g nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 1 veľká cibuľa 3 strúčiky cesnaku 200 g mäkkého kozieho syra 2 vajcia 300 g jemných cestovín niekoľko vetvičiek petržlenu, bazalky a tymiánu olivový olej čerstvo mleté ​​korenie soľ Tabuľka hmotností a opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cuketu a cibuľu nakrájame na malé kocky, cesnak nasekáme. Vo veľkej panvici zohrejte 3 polievkové lyžice. l. olej, pridajte cibuľu a smažte na strednom ohni do mäkka, 5 minút. Pridajte cuketu a smažte 4 minúty. Pridáme cesnak, paradajky s omáčkou a nadrobno nakrájané bylinky. Dusíme na miernom ohni 20 minút.

Krok 2

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, pridáme do panvice k zelenine, dôkladne premiešame a mierne vychladíme. Kozí syr rozdrobíme a zmiešame s rozšľahanými vajíčkami, dochutíme soľou a korením a pridáme k zelenine a cestovinám.

Krok 3

Nakrájajte baklažány na tenké plátky, opečte na oleji na strednom ohni, kým nezmäknú; Hotové hrnčeky položte na papierovú utierku, aby odsal prebytočný tuk. Tretinu baklažánov si odložíme na „viečko“ kastróla, zvyškom vyložíme dno a boky vymastenej zapekacej misy a opatrne naplníme zeleninovou zmesou.

Krok 4

Navrch položte vrstvu zvyšného baklažánu. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 180°C asi 30–40 minút. O 10 min. Pred koncom varenia alobal odstráňte, aby bol vrch pekne upečený. Podávajte kastról horúci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik