Koláč s brie, baklažánom a paradajkami

K receptu

Otvorené letné koláče sú veľkolepá a pominuteľná vec. Tu je – ryšavá, horúca, voňavá, ale teraz tam už nie je. Len omrvinky a žalostné povzdychy: „A koláč sa mi zdal taký veľký…“.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 50 minPekáreňDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU350 g lístkového cesta bez droždia 2 stredné baklažány 2 stredné paradajky 200 g syra brie 1 lyžička. sušený majorán olivový olej soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Lístkové cesto vopred rozmrazte.

Krok 2

Baklažán a paradajky nakrájame na plátky hrubé 4 mm. Rozohrejte grilovaciu panvicu s olivovým olejom a baklažány opečte z oboch strán, kým sa neobjavia zlaté pásiky. Baklažány osolíme, okoreníme a posypeme majoránom. V pohode.

Krok 3

Rúru predhrejeme na 180°C. Na jemne pomúčenej doske cesto zľahka rozvaľkajte na 28 cm kruh, pričom valčekom pohybujte jedným smerom, aby ste zabránili rozdrveniu vrstiev.

Krok 4

Cesto vložte do formy s priemerom 24 cm s nízkymi stranami. Cesto často popichajte vidličkou. Vložte koláč do rúry na 10 minút.

Krok 5

Syr brie nakrájame na plátky. Vyberte koláčovú kôru z rúry. Na cesto položte syr, paradajky a baklažán do špirály, ktorá sa prekrýva, začínajúc od strán panvice. Koláč pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do predhriatej rúry na 20 minút.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik