K receptu
Veľmi svetlý, chutný a ľahko pripraviteľný koláč.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 h 10 minPečeniePekáreňINGREDIENCIE NA 4 PORCIEna plneniesmotanový syr 150 g omáčky Pesto 4 PL paradajok 4 ks mlieka 2 PL olivového oleja podľa chuti soľ a korenie podľa chuti bazalka (čerstvá) 2 vetvičkyna koláčlístkové cesto bez droždia 250 vajec 1 ks.na pesto omáčkubazalka (čerstvá) 1 zväzok parmezánu 50 olivového oleja 100 g cesnaku 2 strúčiky píniových orieškov 50 g citrónovej šťavy 1/2 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte pesto omáčku. Cesnak ošúpeme, bazalku umyjeme a osušíme, nasekáme nadrobno. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Ingrediencie zmiešame a rozdrvíme v mažiari, pričom ingrediencie pridávame postupne. Potom zmiešame s olivovým olejom do hladka. Dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
Krok 2
Cesto rozmrazte a rozvaľkajte na obdĺžnik 20×30. Orezajte okraje. Výsledkom je obdĺžnikové cesto a 4 odrezané pásy.
Krok 3
Zľahka rozšľaháme vajíčko. Umiestnite pásy cesta na obdĺžnik a vytvorte strany. Všetko potrieme vajíčkom. Cesto po celej ploche popichajte vidličkou (povinné). Potom vložíme do vyhriatej rúry (200 stupňov) a pečieme 15 minút, kým nie je kôrka zlatohnedá. Necháme vychladnúť.
Krok 4
Pripravte si náplň. Do misky mixéra vložte smotanový syr, mlieko a pesto omáčku. Dôkladne vyšľahajte do hladka.
Krok 5
Vychladnutý koláč potrieme krémovou pastou (celú zmes natrieme).
Krok 6
Paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Potom rozložte paradajky tak, aby sa prekrývali. Pokvapkajte olivovým olejom, soľou a korením a vložte do rúry (znížte na 180 stupňov) na ďalších 25 minút, kým sa neuvarí. Koláč mierne ochlaďte.
Krok 7
Koláč posypeme nasekanou bazalkou.
Krok 8
Všetky! Pomôžte si a užívajte si! Dobrú chuť!
UŽITOČNÉ RADY
Môžete použiť hotovú pesto omáčku.