K receptu
Kuk-su je kórejské jedlo, studená rezancová polievka.
zložitosť: priemer Porcie: 6 varenie: 1 hodina 20 minútVareniePraženieKórejská kuchyňaVečerapolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍtenké rezance 1 balenie studenej vody 1 l zrelých paradajok 2 ks čerstvé uhorky 3 ks kôpor 4 vetvičky cesnaku 4 strúčiky mäso 250 g (hovädzie, bravčové, kuracie) korenie paprika 1 ks cibuľa 1 ks biela kapusta 200 vajce 3 ks sójová omáčka 2 polievkové lyžice . l.kyselina octová 1 ČL.slnečnicový olej soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprikacukor – 1/2 polievkovej lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rezance uvaríme v osolenej vode, scedíme v cedníku a prepláchneme studenou vodou.
Krok 2
Bujón. Zmiešame: 1 liter vody, 2 paradajky nakrájané na kocky, 1 uhorku na pásiky, kôpor, sójovú omáčku – 1 ČL, cukor – 1/2 ČL, ocot, prelisovaný cesnak – 2 strúčiky, soľ (podľa chuti).
Krok 3
Mäso nakrájame na pásiky, na miernom ohni opekáme asi 15 minút, cibuľu nakrájame na pol krúžky a papriku na pásiky. Pridajte k mäsu, smažte na miernom ohni 20 minút, pridajte soľ a korenie.
Krok 4
Uhorkový šalát: zvyšné uhorky nakrájame na pásiky, pridáme 1/2 ČL sójovej omáčky, pretlačíme 1 strúčik cesnaku, pridáme soľ a korenie.
Krok 5
Kapustový šalát: kapustu nakrájame, pridáme ocot, 1 lyžičku cukru, cesnak, soľ, korenie.
Krok 6
Urobte vaječné palacinky: pretrepte 3 kuracie vajcia, 1 lyžičku slnečnicového oleja, smažte ako palacinky, hotové palacinky nakrájajte na tenké plátky.
Krok 7
Do hlbokého hrnčeka naukladáme rezance, pridáme opražené mäso, uhorkový a kapustový šalát, vaječné placky a všetko zalejeme vývarom. Dobrú chuť!