Lilac sirup na zmrzlinu a palacinky
K receptu
Orgáľový sirup má jemne horkastú chuť a výraznú orgovánovú vôňu – jesť ho lyžičkami nie je zaujímavé, ale pridať ho do sladkého dezertu, napríklad zmrzliny, palaciniek, palaciniek, je to pravé.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 3 hodinyVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU200 g fialového orgovánu 800 ml vody 700 g bieleho cukru 15 g šťavy z jablkového pektínu 1 citrón Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Namočte kvety orgovánu do 800 ml vody zohriatej na 60 ° C na 3 hodiny (pod filmom).
Krok 2
Tekutinu precedíme pretlačením cez sitko. 100 g cukru si odložíme bokom. Do nálevu pridáme 600 g cukru a na miernom ohni privedieme na 80°C a miešame, kým sa cukor nerozpustí.
Krok 3
Pektín zmiešame s odloženými 100 g cukru čo najdôkladnejšie.
Krok 4
Za stáleho miešania vareškou do sirupu pridávame tenkým prúdom cukor a pektín a varíme za stáleho miešania a nikdy nenecháme zovrieť 3 minúty.
Krok 5
Pridajte citrónovú šťavu a úplne vychladnúť. Skladujeme na chladnom mieste, podávame so zmrzlinou, palacinkami, palacinkami, tvarohovými koláčmi.
MIMOchodom
Foto: Anna Kozlová