Morský šalát

K receptu

Výhoda šalátu spočíva v prítomnosti morských plodov. Kalmáre vo forme kilokalórií nie sú veľké, pretože vláknina svalovej hmoty mäkkýšov pozostáva z 80% vody. Celkový počet mikroelementov prospešných pre ľudské telo je 38. Vysoký je obsah draslíka, horčíka, sodíka, selénu, jódu, zinku, železa, fosforu. Čo sa týka vitamínov, toto je jednoducho ich zásobáreň. Veľké množstvo vitamínov B, C, PP, E naznačuje vysokú hodnotu produktu. A vysoký obsah bielkovín na pozadí nízkych hladín tukov a uhľohydrátov robí mäso tohto reprezentanta diétnym a ľahko stráviteľným. Krevety – obsahujú bielkoviny, tuky, draslík, sodík, síru, fosfor, horčík, vápnik, zinok, železo, meď, jód, mangán, fluór, kobalt, chróm, nikel, molybdén B, PP, A. Krevety tuky prakticky nemajú, ale samotné krevety ako produkt aj v malých dávkach zanechávajú pocit sýtosti, práve pomocou tohto produktu sa ženy vo svojej strave snažia schudnúť a nielen sa snažia, ale aj veľmi úspešne schudnúť, bez toho, aby obetovali svoje zdravie a krásu. Vitamín E, ktorý je tiež súčasťou kreviet, sa už dlho považuje za vitamín ženskej krásy, pridajte k tomu aminokyseliny – a získate jedinečný produkt z morských plodov pre milé dámy, ktoré snívajú o tom, že budú najkrajšie a najštíhlejšie.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 10 min Pridať. čas: 20 minPraženieMorenieVečeraPopoludňajšie občerstvenieŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEKrevety – 400 g Kalmáre – 2 ks Uhorka – 2 ks Cibuľa – 1 ks Olivový olej – podľa chuti Syr – 100 g Sójová omáčka – podľa chuti horčica – 1 lyžička. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Odstráňte film z chobotníc.

Krok 2

Na filé urobte priečne rezy. Zmiešajte horčicu s 3 lyžicami sójovej omáčky. l., potom namažte chobotnice touto omáčkou. Nechajte 20 minút marinovať.

Krok 3

Jatočné telá chobotnice nakrájajte na krúžky (slamky). Chobotnicu opečieme z každej strany na olivovom oleji (dôležité je, aby sa neprevarila). Vyčistite krevety.

Krok 4

Syr a uhorku nakrájame na malé kocky a cibuľu na pol krúžky.

Krok 5

Všetky ingrediencie zmiešame, šalát ochutíme sójovou omáčkou a dobre premiešame. Je lepšie nepridávať soľ, pretože sójová omáčka a syr sú samy o sebe dosť slané.

Krok 6

Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik