Nakladaná kapusta na thajský spôsob
K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 10 varenie: 40 min Pridať. čas: 8 hodínMorenieThajská kuchyňaPrázdneŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ1 hlávka mladej kapusty 100 g hnedého cukru 150 ml jablčného octu 4 cm koreň čerstvého zázvoru 4 strúčiky cesnaku 12–16 listov kafírovej limetky 100 ml rastlinného oleja 2 polievkové lyžice. l. tom yum pasta 1 polievková lyžica. l. hrubá nejodizovaná soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kapustu nakrájajte na pásiky 4 x 2 cm, v prípade potreby odstráňte stopku. Po 20 sekundách zalejte vriacou vodou. scedíme v cedníku a osušíme. Vložte do žiaruvzdornej nádoby.
Krok 2
Zmiešajte ocot s cukrom a soľou, kým sa nerozpustí. Zázvor a cesnak ošúpeme a nasekáme. Do kapusty pridáme zázvor a cesnak a rukami poriadne premiešame.
Krok 3
Smažte tom yam pastu s rastlinným olejom v hrnci 2 minúty. Kapustu polejeme horúcim olejom a premiešame.
Krok 4
Do kapusty pridáme ocot, cukor a soľ. Vytrhnite stredovú žilku z limetkových listov a polovice listov pridajte do kapusty. Dôkladne premiešajte rukami.
Krok 5
Misku zakryte potravinovou fóliou a nechajte 4 hodiny pri izbovej teplote a potom vložte na 4 hodiny do chladničky.