Nakladaná kapusta na thajský spôsob

Nakladaná kapusta na thajský spôsob

Nakladaná kapusta na thajský spôsob K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 10 varenie: 40 min Pridať. čas: 8 hodínMorenieThajská kuchyňaPrázdneŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ1 hlávka mladej kapusty 100 g hnedého cukru 150 ml jablčného octu 4 cm koreň čerstvého zázvoru 4 strúčiky cesnaku 12–16 listov kafírovej limetky 100 ml rastlinného oleja 2 polievkové lyžice. l. tom yum pasta 1 polievková lyžica. l. hrubá nejodizovaná soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Kapustu nakrájajte na pásiky 4 x 2 cm, v prípade potreby odstráňte stopku. Po 20 sekundách zalejte vriacou vodou. scedíme v cedníku a osušíme. Vložte do žiaruvzdornej nádoby.

Krok 2

Zmiešajte ocot s cukrom a soľou, kým sa nerozpustí. Zázvor a cesnak ošúpeme a nasekáme. Do kapusty pridáme zázvor a cesnak a rukami poriadne premiešame.

Krok 3

Smažte tom yam pastu s rastlinným olejom v hrnci 2 minúty. Kapustu polejeme horúcim olejom a premiešame.

Krok 4

Do kapusty pridáme ocot, cukor a soľ. Vytrhnite stredovú žilku z limetkových listov a polovice listov pridajte do kapusty. Dôkladne premiešajte rukami.

Krok 5

Misku zakryte potravinovou fóliou a nechajte 4 hodiny pri izbovej teplote a potom vložte na 4 hodiny do chladničky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik