Niçoise s čerstvým tuniakom

K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 867,78 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 15 min Pridať. čas: 30 min Použité: 72,34 g/42,63 g/42,49Praženiefrancúzska kuchyňaVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUMiešaný šalát (kukurica, mangol, mini špenát, frisee, rímska) – 40 g Tuniaková omáčka – 60 g Prepeličie vajíčko – 1 ks Čerstvý tuniak – 70 g Baku uhorky – 40 g Baku paradajky sušené na slnku – 40 g Taggis olivy – 15 g Plátok reďkovky – 3 g Marinovaná paprika – 30 g Žltá konfitovaná paprika – 10 g Dressing (olivový olej, balzamiko, med) – 5 g Konzervovaný tuniak – 120 g Japonská majonéza – 150 g Cesnaková pasta – 20 g Soľ – podľa chuti Paprika – do chuť Marinovaný artičok – 30 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Prepeličie vajíčko povarte vo vriacej vode 1-2 minúty.

Krok 2

Tuniaka grilujeme 10-15 minút.

Krok 3

Uhorky, paradajky, artičoky a papriky nahrubo nasekáme.

Krok 4

Reďkovky nakrájajte na tenké krúžky na plátky.

Krok 5

Vložte konzervu tuniaka, cesnakovú pastu, japonskú majonézu, soľ a korenie do mixéra a mixujte 10-15 minút.

Krok 6

Vajíčko prekrojíme na polovicu. Tuniaka nakrájame na 6 kusov.

Krok 7

Vezmite veľký plochý tanier a natrite ho omáčkou z tuniaka.

Krok 8

Na omáčku položíme miešaný šalát, navrch poukladáme uhorky a paradajky, papriku a reďkovky.

Krok 9

Na zeleninu položte nakrájaného tuniaka, olivy a polovicu vajíčka.

Krok 10

Ozdobte žeruchou, bazalkou a dresingovou omáčkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik