K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 867,78 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 15 min Pridať. čas: 30 min Použité: 72,34 g/42,63 g/42,49Praženiefrancúzska kuchyňaVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUMiešaný šalát (kukurica, mangol, mini špenát, frisee, rímska) – 40 g Tuniaková omáčka – 60 g Prepeličie vajíčko – 1 ks Čerstvý tuniak – 70 g Baku uhorky – 40 g Baku paradajky sušené na slnku – 40 g Taggis olivy – 15 g Plátok reďkovky – 3 g Marinovaná paprika – 30 g Žltá konfitovaná paprika – 10 g Dressing (olivový olej, balzamiko, med) – 5 g Konzervovaný tuniak – 120 g Japonská majonéza – 150 g Cesnaková pasta – 20 g Soľ – podľa chuti Paprika – do chuť Marinovaný artičok – 30 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Prepeličie vajíčko povarte vo vriacej vode 1-2 minúty.
Krok 2
Tuniaka grilujeme 10-15 minút.
Krok 3
Uhorky, paradajky, artičoky a papriky nahrubo nasekáme.
Krok 4
Reďkovky nakrájajte na tenké krúžky na plátky.
Krok 5
Vložte konzervu tuniaka, cesnakovú pastu, japonskú majonézu, soľ a korenie do mixéra a mixujte 10-15 minút.
Krok 6
Vajíčko prekrojíme na polovicu. Tuniaka nakrájame na 6 kusov.
Krok 7
Vezmite veľký plochý tanier a natrite ho omáčkou z tuniaka.
Krok 8
Na omáčku položíme miešaný šalát, navrch poukladáme uhorky a paradajky, papriku a reďkovky.
Krok 9
Na zeleninu položte nakrájaného tuniaka, olivy a polovicu vajíčka.
Krok 10
Ozdobte žeruchou, bazalkou a dresingovou omáčkou.