Pstruh marinovaný v brusniciach a cvikle

K receptu

Podpisový recept od šéfkuchára televízneho projektu „Made with Taste“ Anatolija Kazakova.

zložitosť: priemer Kalórie: 127,00 kcal/porcia Porcie: 5 varenie: 20 min Pridať. čas: 2 hodiny Použité: 8,00 g/48,00 g/42,00OdšťavovačŽiadna tepelná úpravaMorenieruská kuchyňaVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraObčerstvenieVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍpstruh – 1 kg repa – 200 gvodka – 2 polievkové lyžice. l.soľ – 1 polievková lyžica. l.cukor – 2 lyžice. l kôpor – 2 zväzky brusníc – 30 g čerstvá uhorka – 300 olivový olej – 5 lyžíc. l kyslá smotana 20% – 250 g koreň chrenu – 50 g zelenej cibule – 1 zväzok morskej soli – podľa chuti mladý šťavel – 1 zväzok Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cviklu a chren ošúpeme, cviklu nastrúhame na hrubom strúhadle a chren na jemnom strúhadle. Pridajte brusnice, kôpor, morskú soľ a cukor, citrónovú kôru a vodku – marináda je pripravená. Pstruhy namarinujte a dajte na 2 hodiny do chladničky.

Krok 2

Z kôpru (1 zväzok) vytlačíme šťavu a zmiešame s olivovým olejom v pomere 1/1. Uhorky nakrájame nadrobno a dochutíme kôprovým olejom – tatarák z čerstvej uhorky je hotový.

Krok 3

Do kyslej smotany pridáme najemno nastrúhaný chren a nakrájanú zelenú cibuľku. Pridajte soľ a dostanete omáčku.

Krok 4

Pstruha nakrájajte na tenké kúsky cez zrno. Na list šťavela položíme tatarák, omáčku a marinovaného pstruha.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Noste lekárske rukavice, aby ste si pri rezaní repy nezašpinili ruky.

UŽITOČNÉ RADY

Nakrájajte pstruha diagonálne cez zrno, aby ste získali krásny vzor.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik