K receptu
Podpisový recept od šéfkuchára televízneho projektu „Made with Taste“ Anatolija Kazakova.
zložitosť: priemer Kalórie: 127,00 kcal/porcia Porcie: 5 varenie: 20 min Pridať. čas: 2 hodiny Použité: 8,00 g/48,00 g/42,00OdšťavovačŽiadna tepelná úpravaMorenieruská kuchyňaVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraObčerstvenieVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍpstruh – 1 kg repa – 200 gvodka – 2 polievkové lyžice. l.soľ – 1 polievková lyžica. l.cukor – 2 lyžice. l kôpor – 2 zväzky brusníc – 30 g čerstvá uhorka – 300 olivový olej – 5 lyžíc. l kyslá smotana 20% – 250 g koreň chrenu – 50 g zelenej cibule – 1 zväzok morskej soli – podľa chuti mladý šťavel – 1 zväzok Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cviklu a chren ošúpeme, cviklu nastrúhame na hrubom strúhadle a chren na jemnom strúhadle. Pridajte brusnice, kôpor, morskú soľ a cukor, citrónovú kôru a vodku – marináda je pripravená. Pstruhy namarinujte a dajte na 2 hodiny do chladničky.
Krok 2
Z kôpru (1 zväzok) vytlačíme šťavu a zmiešame s olivovým olejom v pomere 1/1. Uhorky nakrájame nadrobno a dochutíme kôprovým olejom – tatarák z čerstvej uhorky je hotový.
Krok 3
Do kyslej smotany pridáme najemno nastrúhaný chren a nakrájanú zelenú cibuľku. Pridajte soľ a dostanete omáčku.
Krok 4
Pstruha nakrájajte na tenké kúsky cez zrno. Na list šťavela položíme tatarák, omáčku a marinovaného pstruha.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Noste lekárske rukavice, aby ste si pri rezaní repy nezašpinili ruky.
UŽITOČNÉ RADY
Nakrájajte pstruha diagonálne cez zrno, aby ste získali krásny vzor.