Rozmanitá zelenina na zimu

Rozmanitá zelenina na zimu

Rozmanitá zelenina na zimu K receptu

Ak ste unavení z bežných nakladaných uhoriek a marinád, pripravte si na zimu rozmanitú zeleninu pomocou tohto receptu. Je dobrý, ako sa hovorí, vo všetkých ohľadoch! V prvom rade podotýkame, že skladbu sortimentu je možné ľubovoľne upravovať (naše proporcie sú približné). To znamená, že ak chcete, zvýšte množstvo svojej obľúbenej zeleniny, znížte množstvo zeleniny, ktorú v skutočnosti nemáte radi, alebo ju dokonca nahraďte inou. Ak necháte všetko tak, ako je, je to tiež výhodné, ak sa napríklad líšia chuťové preferencie blízkych. Takto každý dostane to, čo miluje! Príprava rozmanitej zeleniny je veľmi jednoduchá, preto si takúto prípravu na zimu môžete urobiť aspoň v rámci kulinárskeho experimentu.

zložitosť: priemer Kalórie: 909,70 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 1 hodina Použité: 21,33 g/2,77 g/192,28KonzervovanieVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIUmalé čerstvé uhorky – 300 g cherry paradajky – 300 g mrkva – 300 g cuketa – 300 g sladká paprika – 1 ks karfiol – 300 gluk – 1 ks cesnak – 3 strúčiky ríbezle, čerešňa, dubové listy, kôpor, koreň chrenu, nové korenie , klinček, bobkový list – podľa chutiNa marinádu:pitná voda – podľa potreby soľ – 200 g cukor – 100 g ocot (9%) – 250 ml Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si suroviny na mixovanú zeleninu. Umyte uhorky, cherry paradajky, mrkvu, cuketu, papriku a karfiol. Uhorky a paradajky osušte papierovou utierkou.

Krok 2

Mrkvu ošúpeme a nakrájame na malé plátky (kruhy). Sladkú papriku nakrájajte na polovicu, odstráňte semená a blany. Dužinu nakrájajte na malé plátky. Nakrájajte aj cuketu.

Krok 3

Rozdeľte karfiol na malé ružičky. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame na hrubé pol krúžky. Strúčiky cesnaku prekrojíme na polovice. Sterilizujte poháre na rôzne druhy zeleniny akýmkoľvek spôsobom.

Krok 4

Listy ríbezlí, čerešní, dubu a kôpru dôkladne umyte a osušte papierovými utierkami. Rozdeľte na dno pripravených pohárov. Potom pridajte všetku zeleninu.

Krok 5

Zeleninu, listy a koreniny v pohároch opatrne zalejeme vriacou vodou až po vrch a necháme 5-7 minút pri izbovej teplote. Nezakrývajte viečkami.

Krok 6

Nalejte vodu z pohárov do hrnca na prípravu marinády. Priveďte do varu, pridajte soľ a cukor. Miešajte. Odstráňte z tepla. Nalejte ocot a znova premiešajte.

Krok 7

Do pohárov pridajte nasekaný koreň chrenu, nové korenie, bobkový list a klinčeky. Nalejte horúcu marinádu a zrolujte viečka. Vyklopte na dvojito zloženú utierku a nechajte vychladnúť.

UŽITOČNÉ RADY

Na takýto zeleninový tanier je najlepšie použiť veľmi malé zelené paradajky alebo cherry paradajky, ktoré ešte úplne nedozreli. V tomto prípade bude jedlo rozložené na taniere vyzerať pôsobivejšie.

MIMOchodom

Najvhodnejšie je pripraviť rozmanitú zeleninu na zimu v malých pohároch, napríklad v litrových pohároch, aby obsah mohla zjesť celá rodina naraz.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik