K receptu
Ryba v omáčke na panvici osloví aj tých, ktorí sú o tomto produkte zvyčajne chladní. Ide o to, že chuť hlavnej zložky dokonale dopĺňajú paradajky, olivy a voňavý cesnak. Ryby sú presiaknuté ich šťavami a vôňami, v dôsledku čoho sa jedlo stáva veľmi rafinovaným a originálnym. No, aby bola omáčka obzvlášť bohatá, skúste nájsť tie najzrelšie, najsladšie a najchutnejšie paradajky. V lete si vezmite tie špinavé a v zime sa spoľahnite na svoj čuch a… intuíciu! Aký druh rýb by som mal použiť? Každý, kto sa vám páči! Pangasius a tilapia, treska a treska, zubáč a ľadovec… V každom prípade budete s výsledkom určite spokojní!
zložitosť: priemer Kalórie: 446,08 kcal/porcia Porcie: 5 varenie: 30 min Použité: 41,08 g/25,32 g/11,42VečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍ500 g zrelých paradajok 3 strúčiky cesnaku 1 konzerva (400 g) olivy s citrónom alebo sardelou 1 kg filé z bielej ryby 50 g múky extra panenský olivový olej čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie na omáčku. Na paradajkách urobte zárezy v tvare kríža, zalejte vriacou vodou, potom studenou, odstráňte šupku. Paradajky nakrájajte na stredné kocky.
Krok 2
Cesnak na omáčku ošúpeme a potom nasekáme čo najjemnejšie. Vložte olivy do cedníka alebo sitka a nechajte soľanku odtiecť. Olivy nakrájajte na tenké krúžky.
Krok 3
Rybu nakrájame na 200 g porcie a obalíme v múke zmiešanej so soľou a korením. Vyprážame na olivovom oleji do zlatista z oboch strán, asi 2 minúty. na každej strane. Rybu preložíme na tanier.
Krok 4
Na tom istom oleji, na ktorom ste vyprážali ryby, smažte cesnak 20 sekúnd. Pridajte olivy, smažte 1 minútu. Potom pridajte paradajky. Dochutíme soľou a korením. Dusíme na miernom ohni 10 minút.
Krok 5
Vložte rybu do panvice a „pochujte“ ju v pripravenej omáčke. Zatvorte veko a dusíme asi 7 minút. Podávame horúce s lahodným vidieckym chlebom.
UŽITOČNÉ RADY
Rybu v omáčke môžeme podávať aj za studena ako predjedlo. Uvidíte: nebudete sklamaní! Chuť jedla mnohým pripomenie slávnu marinovanú rybu, ktorá bola v ZSSR neuveriteľne populárna.
MIMOchodom
Experimentujte s množstvom korenín a byliniek na rybaciu omáčku, aby ste dosiahli odtieň chuti, ktorý sa vám páči. Pridajte čili papričku alebo koriander, kardamón alebo rascu, tymián alebo kurkumu… Vyskúšajte a vyberte si vlastné kombinácie!