K receptu
Veľmi jednoduchý recept.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 5 min Pridať. čas: 10 minVarenieVečeraPopoludňajšie občerstvenieŠalátVegetariánstvoNový rokINGREDIENCIE NA 1 PORCIUKrevety 31/35 120 g Červená kapusta 100 g Mrkva 80 g Čerstvá uhorka 30 g Citrón 1 ks Olivový olej 10 g Tortilla 1 ks Koriandr 3 g stonkový zeler 10 g Jogurt 30 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Krevety uvaríme v osolenej vode, ochladíme a olúpeme. Červenú kapustu a mrkvu nakrájame na pásiky. Stopkový zeler nakrájame na malé kocky.
Krok 2
Nasekanú kapustu zmiešame s mrkvou a mierne roztlačíme. Pridajte zeler.
Krok 3
Na tortillu položte nakrájanú uhorku. Navrch dáme kapustu, mrkvu, zelerový šalát a varené krevety. Dochutíme šťavou z jedného citróna, zalejeme jogurtom a ozdobíme vetvičkou koriandra.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Červená kapusta obsahuje dvakrát viac vitamínu C ako biela kapusta.
UŽITOČNÉ RADY
Červená kapusta odďaľuje účinky alkoholu.