Šalát s červenou kapustou a krevetami

K receptu

Veľmi jednoduchý recept.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 5 min Pridať. čas: 10 minVarenieVečeraPopoludňajšie občerstvenieŠalátVegetariánstvoNový rokINGREDIENCIE NA 1 PORCIUKrevety 31/35 120 g Červená kapusta 100 g Mrkva 80 g Čerstvá uhorka 30 g Citrón 1 ks Olivový olej 10 g Tortilla 1 ks Koriandr 3 g stonkový zeler 10 g Jogurt 30 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Krevety uvaríme v osolenej vode, ochladíme a olúpeme. Červenú kapustu a mrkvu nakrájame na pásiky. Stopkový zeler nakrájame na malé kocky.

Krok 2

Nasekanú kapustu zmiešame s mrkvou a mierne roztlačíme. Pridajte zeler.

Krok 3

Na tortillu položte nakrájanú uhorku. Navrch dáme kapustu, mrkvu, zelerový šalát a varené krevety. Dochutíme šťavou z jedného citróna, zalejeme jogurtom a ozdobíme vetvičkou koriandra.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Červená kapusta obsahuje dvakrát viac vitamínu C ako biela kapusta.

UŽITOČNÉ RADY

Červená kapusta odďaľuje účinky alkoholu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik