Špagety puttanesca

K receptu

Vďaka svojej nenapodobiteľnej chuti a škandalóznej povesti sa toto jedlo stalo obľúbeným nielen v Taliansku, ale po celom svete. O jeho pôvode sa rozprávalo toľko príbehov. A pamätalo sa na neverné manželky, ktoré sa celý deň zabávali a potom rýchlo pripravili svojim mužom jednoduché jedlo; a pamätalo sa na kňažky lásky, ktoré lákali klientov na chutné jedlo. Faktom však ostáva fakt. Špagety alla puttanesca sa uvaria veľmi rýchlo a sú prekvapivo chutné. Skúste to!

zložitosť: ľahko Kalórie: 427,50 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 25 min Použité: 11,48 g/11,25 g/68,01talianska kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE320 g špagiet 2 polievkové lyžice. l. olivový olej 4 strúčiky cesnaku 1/2 lyžičky. chilli vločky 800 g konzervovaných paradajok v s/s 10–15 olív, najlepšie odroda Kalamata malý zväzok bazalky 2 polievkové lyžice. l. kapary 1 lyžička. cukor (voliteľné) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Nakrájajte konzervované paradajky. Olivy rozdrvte, odstráňte kôstku a nasekajte nahrubo. Nakrájajte lístky bazalky, niekoľko si nechajte na servírovanie.

Krok 2

Špagety uvaríme v osolenej vode al dente podľa návodu na obale.

Krok 3

Kým sa špagety varia, na veľkej panvici zohrejte olivový olej. Pridajte cesnak a čili vločky a varte na strednom ohni 3 minúty. Pridajte paradajky, olivy, kapary a bazalku. Znížte teplotu na minimum a varte asi 10 minút. Dochutíme soľou a podľa potreby pridáme cukor.

Krok 4

Keď sú špagety hotové, sceďte ich v cedníku a pridajte na panvicu s omáčkou. Dobre premiešame a ihneď podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik