Tagine s jahňacinou a paradajkami

K receptu

Veľmi chutné tagine s jahňacím mäsom. Ak nemáte špeciálny riad, môžete variť v hrubostennom hrnci s pokrievkou.

zložitosť: ľahko Kalórie: 578,70 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 45 min Pridať. čas: 15 min Použité: 37,30 g/34,47 g/29,62Dusenie, chradnutieHlavný chodINGREDIENCIE NA 3 PORCIEpribližne 600 g jahňacieho mäsa (použil som karé) 10 malých silných paradajok (ideálne sú višňové alebo slivkové), nakrájané na pol štipky šafranu 2/3 lyžice. vriacou vodou, petržlenom alebo koriandrom, malý zväzok (kto má čo rád). Otrhajte listy a nadrobno nakrájajte malý zväzok zelenej cibule s bielou časťou, nakrájajte na kúsky asi 0,5 cm dlhé 1/2 polievkovej lyžice. kuskus-sol 1 polievková lyžica. l. Marocké korenie Raz El Hanout (túto zmes si môžete pripraviť aj sami) korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

V samostatnej panvici na vysokej teplote opečte jahňacie mäso potiahnuté Raz el Hanout, aby sa zo všetkých strán opražilo a „uzavrelo“.

Krok 2

V hlbokej miske zalejeme kuskus pohárom vriacej vody a prikryjeme pokrievkou. Odložte na lúhovanie. Samostatne zalejte šafran vriacou vodou a odstavte.

Krok 3

V tagine rozohrejeme olej a nasypeme doň cibuľu a paradajky. Trochu opražíme. Pridáme opečenú jahňacinu a všetko zalejeme šafránovým nálevom. Zatvorte veko a dusíme na miernom ohni 30 minút.

Krok 4

Položte kuskus na široký tanier. Na vrch poukladáme jahňacinu a paradajky, prelejeme výslednou taginovou šťavou a posypeme bylinkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik