K receptu
Zelený šalát s reďkovkami a jablkami s horčicovo-medovým dresingom je výbornou prílohou k tagliatelle na neapolský spôsob. Medzi nápoje patrí svetlé svetlé pivo – ležiak, plzeň.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 25 minVareniePraženietalianska kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodINGREDIENCIE NA 1 PORCIU400 g tagliatelle 2 veľké baklažány 400 g krájaných paradajok vo vlastnej šťave 4 strúčiky cesnaku 1 malý zväzok oregana 200 g olív a čiernych olív bez kôstky 6–8 filet z sardel extra panenský olivový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Baklažány nakrájame na kocky veľké 1,5 – 2 cm. Cesnak rozdrvíme, ošúpeme a nasekáme. Na veľkej panvici zohrejte olej, pridajte baklažány, pridajte viac oleja, smažte na strednom ohni za stáleho miešania do zlatista.
Krok 2
Pridajte cesnak a ančovičky na panvicu, miešajte, aby sa ančovičky rozpustili, 1 až 2 minúty.
Krok 3
Pridajte paradajky spolu so šťavou a olivami, soľ, korenie, premiešajte, varte na miernom ohni 15 minút. Pridajte listy oregana, varte ďalšiu 1 minútu.
Krok 4
Rezance uvaríme vo veľkom množstve vriacej osolenej vody podľa návodu na obale. Ak varíte s čerstvými domácimi rezancami, varte ich 3 minúty, ak sú sušené – 5 minút. Scedíme v cedníku a zmiešame s omáčkou. Ihneď podávajte.